KAYSERİ Mahalli Çevre Kurulu'nun hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla 36 mahallede doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirilmesinin ardından vatandaşlara dönüşüm için 31 Temmuz’a kadar süre verildi. Depolardaki kömürlerin de yediemine teslim edilmesi gerektiği bildirildi.
Kayseri Mahalli Çevre Kurulu, 20 Mayıs 2014 tarih ve 299 sayılı kararıyla merkezi ısıtma sistemleri bulunan apartman, site, lojman ile kamu kurum ve kuruluş binalarında doğalgaz sistemlerine geçilmesi ve 31 Temmuz'a kadar gerekli dönüşümlerin tamamlanmış olmasını zorunlu kıldı. Alınan karara göre Kocasinan İlçesi'nde; Hacısaki, Fatih, Sahabiye, Uğurevler, Sanayi, Erciyesevler, Yıldızevler, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Mimarsinan, Serçeönü, Örnekevler ve Gevher Nesibe mahalleriyle, Melikgazi İlçesi'nde; Seyitgazi, Aydınlıkevler, Küçükmustafa, Alpaslan, Gültepe, Yeniköy, Melikgazi, Yeni, Yıldırım Beyazıt, Çorakçılar, Cumhuriyet, Gülük, Hunat, Hürriyet, Kemeraltı, Kiçikapı, Kılıçaslan, Köşk, Osman Kavuncu, Taceddin Veli, Camikebir, Caferbey, Şehit Nazımbey mahallelerinde önümüzdeki kış katı ve sıvı yakıt yakılması yasaklanmıştı.
Alınan bu kararın ardından konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada bu bölgelerde oturanlardan 31 Temmuz'a 2014 tarihine kadar doğalgaz dönüşümlerini yapmaları ve ilgili firmayla yapılan sözleşme örneğini de Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri istendi. Açıklamada ayrıca katı ve sıvı yakıt kullananlara Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince idari işlem ve para cezası uygulanacağı ve ayrıca depolarda tespit edilen kömürlerin de yediemine teslim edileceği ifade edildi.
Öte yandan bu mahalleler dışında kalan tüm diğer mahallelerde de 31 Ekim 2015 tarihinden sonra doğalgaz kullanımı zorunlu hale gelecek. Böylece bu tarihten sonra şehir içinde kömür ve sıvı yakıt kullanımı tamamen yasaklanmış olacak.