KAYSERİ Valiliği’nin öncülüğünde Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kent Güvenlik Akademisi, bugün yapılan tanıtım toplantısı ile çalışmalarına başladı.
Fuar Kültür Merkezi’ndeki Kent Güvenlik Akademisi’nin açılışına katılan Vali Düzgün ile kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar 'Güven Abi' ve 'Huzur Abla' tarafından karşılandı. Vali Düzgün açılışta yaptığı konuşmada, son yıllarda iletişim teknolojisi ile bilgi çağında önemli gelişmeler yaşandığını, bu nedenle belli bir yaşın üstündeki kişilerin hayata uyum sağlamaları konusunda bilgilendirilmesinin çok daha önemli hale geldiğini belirtti. Vali Düzgün, Kent Güvenlik Akademisi gibi programlar sayesinde eksikliği hissedilen bilgilerin doğru, güvenilir ve kolay bir yolla elde edilmesinin mümkün hale gelebildiğini ifade etti.
Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da, Kent Güvenlik Akademisi gibi programların sayısının artırılmasının önemine işaret ederek, akademide emniyetin görev alanlarına giren konulardaki en taze bilgilerin vatandaşlarla paylaşılacağını anlattı. "Bilim ve teknoloji ilerledikçe yeni suçlarla tanışıyoruz" diyen Emniyet Müdürü Aydın, vatandaşların kendilerini sorgulamasının, yine vatandaşların kendi can ve mal güvenlikleri açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Emniyet Müdürlüğü’nün Sosyal Tesisleri’nde her hafta devam edecek akademinin ilk dersini de Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu verdi.
Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Kayseri’nin güvenli illerin başında geldiğini ancak, hiçbir zaman tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Kent Güvenlik Akademisi’nin açılışında, bilinçsizce hareket etmenin doğuracağı olumsuz sonuçların ele alındığı 'Hırsızlık' konulu kısa film ile 'Kayseri Emniyet Kemerini Takıyor' adlı slayt gösterisi izlendi.