KAYSERİ’de kebap, pide ve lahmacun, kadayıf ve yufka ustaları, mesleki belgelerini almak için jüri önünde hünerlerini sergiledi.
Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen uygulamalı sınavda, kebap, lahmacun ve pide ustaları, eğitmenlerin gözetiminde ter döktü. Usta ve kalfa adayları, döner eti hazırlama, Adana kebabı, sac kavurma, pide ve lahmacun alanlarında yapmada hünerlerini sergiledi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, "Hak eden ustalarımıza belgelerini vereceğiz" dedi.
Övünç ayrıca Diyarbakır'da Türk bayrağına yapılan hareketi de şiddetle kınadıklarını söyledi. Kayseri Lokanta ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse de, ilgili mesleki eğitim yönetmeliği kapsamında yılda 2 kez yazılı ve uygulamalı sınav yaptıklarını ifade ederek, sınavda başarılı olanlara ustalık belgelerinin verildiğini kaydetti.
Diğer yandan yapılan uygulamalı sınav sonunda başarılı olanlara düzenlenen törenle belgeleri verilirken, 2'si kadın olmak üzere 30 kişi belge aldı. Kadınlar yufka ve kadayıf ustalığından erkekler ise kebap, pide ve lahmacun konusunda belgelerini yetkililerden aldı.

FOTOĞRAFLI