KAYSERİ’de Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı'nca mevcut tramvaylara kadınlara özel pembe vagon eklenmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya kadınlardan çok erkeklerin ilgi göstermesi dikkat çekti.
Cumhuriyet Meydanı’nda 'Kadınların kullanımı için pembe tramvay istiyoruz' imza kampanyası başlatan SP İl Teşkilatı üyeleri, vatandaşlara "Haydi, bir imza at sen de destek ol" çağrısı yaptı. İmza kampanyasının 5 gün süreceğini ifade eden ve bu konuda bilgi veren SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, seçimlerden önce ve sonra sorumlu bir muhalefet partisi olarak şehrin sıkıntılarını dile getireceklerini kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatarak, "Bu kapsamda Mısır’daki idamlarla ilgili de bir süre önce imza kampanyası başlattık. Birçok kişi 'Anlam ifade etmez' dedi. Ancak 5 bin imza topladık ve bu kampanya Mısır Büyükelçiliği’nde yankı oluşturdu. Mısır Büyükelçisi'nin özel kalemi bizlere ulaştı ve bizi ağırlayabileceklerini ve gerekirse sunum yapabileceklerini söyledi. Ancak biz görüşme yapamayacağımızı söyleyip, telefonu kapattık" dedi.
Şimdi de kentte kadınlar için 'Pembe tramvay' talep ettiklerini belirten Arıkan, şöyle konuştu:
"Bu konuda görüştüğümüz vatandaşlarımız böyle bir ihtiyacın olduğunu bizlere ilettiler. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde tramvayla yolculuk yapan hanım kardeşlerimiz, ablalarımız, teyzelerimiz, hamile kadınlar, yaşlılar sıkıntılar yaşıyor. Kendileri bu konuda  çalışma yapmamızı istediler ve pembe tramvay talebinde bulundular. Biz de bu talebi görev bildik ve yetkili mercilere ulaştırmak üzere mevcut vagonlara kadınlar için pembe tramvay eklenmesi için imza kampanyası başlattık. Bu vagonla sayesinde hanım kardeşlerimiz tramvaylara rahatça binsin ve insin. Yani kadınlar isterse normal isterse pembe tramvay ile yolculuk edebilecek. Pembe tramvayla yolculuklarda yaşanan olumsuzluklar da ortadan kalkacak. Bu konuda Saadet Partisi olarak gayret göstereceğiz ve mevcut vagonlara pembe tramvayında eklenmesi konusunun takipçisi olacağız."
Arıkan’ın yaptığı konuşmanın ardından çevredeki bazı kişiler imza kampanyasına destek verdi. Ancak kadınlardan çok erkeklerin imza atması dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI