SİİRT’te 14 yaşındaki Kader Erten’in şüpheli  ölümünün ardından Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Girişimi, çocuk gelinlere ve kadına şiddete dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
'Gerçek adalet istiyoruz, Kadınlar artık susmayacaklar, Gerçek eşitlik istiyoruz, Ölüm kaderimiz değil, Koca vuruyor, devlet koruyor sloganları atan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Girişimi üyeleri adına basın açıklamasını Fatma Karaaslan yaptı. 13 yaşında anne olan ve 14 yaşında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Kader Erten’in ölümünün herkesi üzdüğünü belirten Karaaslan şöyle dedi:
"Sadece üzülmek bu acılara çare olmuyor. Zaten herkes, 'Yazık çocuğa, bahtı karaymış, kaderi kötüymüş' diyor. Rakamlara baktığımızda ise yaşananların kader değil, siyasi tercihlerin bir sonucu olduğunu görüyoruz. Kader Ertem ne yazık ki, ilk değil. Ve öyle görünüyor ki bu anlayışla devam edilirse son da olmayacak. Çünkü son 10 yılda kadına yönelik şiddet olayları yüzde bin 400 oranında arttı. Her gün 5 kadın öldürülüyor. Taciz ve tecavüz olaylarında inanılması güç, akıl almaz bir artış var. Kadınlar evlere hapsolmak zorunda kalırken, tecavüzcüler mahkemelerde 'rızası vardı' bahaneleriyle aklanıp serbest bırakılıyor. İçişleri Bakanlığı’nın rakamlarına göre, 18 yaş altında evlenenlerin toplam sayısı 134 bin 629 oldu. Ve bugün dünyada her gün 25 bin kız çocuğu evlendiriliyor."
Karaaslan açıklamasında önümüzdeki günlerde yapılacak yerel seçimleri hatırlatarak, kadınlara, kendilerinden oy istemeye gelen adaylara ve partilere, kadınlar için nasıl çalışmalar yürüteceklerini sormaları ve kadını 2’nci sınıf vatandaş olarak gören hiçbir adaya ve siyasi partiye oy vermemeleri çağrısı yaptı.