Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de, İsrail’in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda ellerindeki Filistin bayrakları ile toplanan kalabalık, 'Hamas’a selam direnişe devam' , 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Zamam zaman da tekbir getiren kalablık adına konuşan İHH Kayseri Yönetim Kurulu üyesi Ali Tokluman, Ramazan ayı ile birlikte İsrail’in, Müslümanları katlettiğini söyleyerek, şöyle devam etti:
"IŞİD diye bir örgüt icat ettiler. Yeni moda, 'Allahu Ekber' diyerek kafa kesme, kardeşlerimizin ırzına geçme, mescidleri bombalama, sarhoş olma. Dilin kemiği yok tekbir getirerek her türlü kötülüğü yapabilirsiniz. Tüm Ortadoğu’daki zalim yöneticileri kınıyorum. Oynanan oyunları görmezden gelen, kafasını kuma sokan, aşağılık kompleksi sahibi, yaşadığı lüks hayatı hak ettiğini düşünen, küfrün ürettiği tüm gıda ve teknolojiyi tüketirken, Ramazan ayı gibi bütün bir yıla yayılması gereken ibadet yoğunluğunu 30 güne sıkıştırıp, biraz namaz kılan biraz iaşe dağıtan vicdan katili Müslümanları kınıyorum."
Yapılan basın açıklamasının ardından dua eden kalabalık bir süre daha tekbir getirdi ve İsrail aleyhinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI