Zafer BARIŞ- Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de kılınan cuma Namazı ardından İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar protesto edildi.
Hunat Camii’nde kılınan Cuma namazı’ndan sonra Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Vacit Kip, açıklama yaptı. Kip, 'siyonist terör örgütü' olarak nitelendirdiği İsrail'in, gece yarısı 8 bin kişi ie karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze’ye saldırarak yeni bir katliam başlattığını söyledi. Vacit Kip, şöyle devam etti:
"İsrail’in caniler sürüsü, önce havadan bombardımanla, akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekatı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve 8 bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe eden Siyonist terör örgütü İsrail, ayrıca 18 bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış."
Gazze’deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığı’nın ve hükumetin tutum ve davranışlarının da kendilerini kaygılandırdığını vurgulayan Kip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu:
"İslam aleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor. Biz de buradan soruyoruz. Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken biz neredeyiz? Türkiye nerede? Venezuella’nın, Şili’nin gösterdiği cesareti biz neden gösteremiyoruz?"
Hunat Camii avlusundaki protestoya Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ve Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.Doğu Türkistan Türkleri Derneği Kadın Kolları Başkanı Rabia İlktürk de Kadın Kolları Üyeleriyle birlikte protestoya destek verdiklerini belirterek, "Türkistanlılar topraklarında zulüm görmüş bir millet olarak, Gazze’yi ve Filistinlileri çok iyi anlıyoruz. Onların acılarını paylaşıyor ve İsrail’i protesto ediyoruz" diye konuştu. Bazı kişilerin protestoya üzerinde ‘’Hepimiz Filistinliyiz’’ yazan atkılarla katıldıkları görüldü.
İsrail’i protesto eylemi, yapılan duanın ardından son bulurken, protesto eylemine katılanlardan bazıları, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
KIRŞEHİR VE NEVŞEHİR'DE DE KINAMA
Öte yandan, Kırşehir’de 600 kişilik bir vatandaş topluluğu Cuma namazı sonrası tarihi Cacabey camiinde, Filistin’de İsrail’in saldırısı sonucu ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası kalabalık sessizce dağıldı. Nevşehir’de ise, Kurşunlu Camii'nde Cuma namazı çıkışında, Filistinliler için bağış toplandı.

FOTOĞRAFLI