KAYSERİ’nin Tarihi Kapalı Çarşısı’nda işlerdeki durgunluk nedeniyle siftah yapamamaktan yakınan esnaf, günü boş koridorlarda film izleyerek geçiriyor.
Kayseri’de yaklaşık 600 esnafın faaliyet gösterdiği 800 yıllık Tarihi Kapalı Çarşı’da Ramazan ayı ile birlikte alışveriş büyük ölçüde durdu. Umutlarını Ramazan Bayramı öncesine bağlayan ve son günlerde siftah dahi yapamamaktan şikayet eden bazı esnaflar, iş stresinden kurtulmak için tarihi çarşının koridorlarında DVD'den veya televizyonda oynayan filmleri izliyor.
"BU DA BİZİM ESNAF SİNEMAMIZ"
İşlerin her geçen gün düştüğünü ve Ramazan ve sıcak durgunluğunun da çarşıyı etkisi altına aldığını ifade eden çarşı esnaflarından Mikail Türlüce, şöyle dedi:
"Ramazan ile birlikte işlerimiz iyice düştü. Sıcak hava ve orucun da etkisiyle çarşıda hareketlilik yok. Can sıkıntısından kendimizi filmlere verdik. Bu da bizim esnaf sinek avlıyor adını verdiğimiz esnaf sinemamız."
Ahmet Evereklioğlu da, Ramazan Bayramı öncesi işlerin artmasını beklediklerini belirterek, "İş, güç olmayınca gün boyu ne yapacağımızı bilemiyoruz. Film izleyerek en azından vakit geçiriyoruz" diye konuştu. 
Esnafın gün içerisinde tanıtım amacıyla koyduğu filmlere, müziklere daldığını ifade eden esnaflardan Emre Altuntaş ise şöyle konuştu:
"Ben vatandaşların dikkatini çekmek için işyerimde bazen müzik çalıp bazen de film gösteriyorum. Tabii çarşıda alışveriş yapacak kimse olmayınca esnaflar da istemeden oynattığımız filmlerine dalıyor. Alıştık artık, işler böyle giderse yakında tüm çarşı koridorlara oturup, film izleyeceğiz."

FOTOĞRAFLI