29 EKİM Cumhuriyet Bayramı'nın 90’ncı yıldönümü Kayseri'de törenlerle kutlandı. Mustafakemalpaşa Bulvarı’ndaki törende çevredeki evlerin Türk bayraklarıyla donatılması, çocukların aileleriyle birlikte balon ve Türk bayağıyla töreni izlemesi dikkat çekti.
Kutlamalar, Vali Orhan Düzgün’ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Mustafakemalpaşa Bulvarı'nda düzenlenen tören ise, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral’ın üstü açık araçla, asker, öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Orhan Düzgün, Cumhuriyet'in 90’ıncı yılının kutlamanın gurur ve sevincini yayadıklarını söyledi. Tüm vatandaşların bayramını kutlayan Düzgün, "Atatürk, 29 Ekim 1923'te yeni Türk Devleti'nin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir. Kahraman milletimiz, fiilen kazandığı bağımsızlığını, uluslararası hukuk alanında da bu tarihte ‘Türkiye Cumhuriyeti’ olarak tescil etmiştir” dedi.
Öğrencilerin Cumhuriyet temalı şiirler okuduğu tören, Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde askeri birlikler, polis okulu öğrencileri ve öğrencilerin geçişiyle sona erdi.