KAYSERİ Melikgazi Belediyesi'nin, bedensel engellilerin kullandığı akülü araçlar için 4 ayrı noktada ücretsiz şarj istasyonları kuracağı açıklandı.
Melikgazi  Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye hizmet binası ve ilçe merkezinde 4 ayrı noktada kurulacak olan istasyonların bedensel engelli vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi. Akülü araç kullanan engellilerin en büyük korkusunun, şarjlarının tükenip yolda kalmak olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç şöyle dedi:
"Şarj istasyonları sayesinde engelli vatandaşlarımız 'aracımın aküsü ne zaman bitecek' korkusu yaşamayacak. 4 noktada bulunacak istasyonlar gelen talepler doğrultusunda artırılabilecek. Bir istasyonda aynı anda 3 akülü araç şarj edilebilecek. Evde ortalama 8–10 saatte şarj edilen aküler 20 dakika gibi kısa bir sürede dolacak."
Engelli vatandaşların kışın soğuktan yazın da sıcaktan korunmaları için istasyonların kapalı alanlar içinde olacağını kaydeden Başkan Büyükkılıç, ayrıca işitme ve konuşma engellilerin belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi için Engelsiz SMS hattı kuracaklarını söyledi.