Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()-AK Parti Kayseri Gençlik Kolları üyeleri İsrail’in, Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Ak Parti Kayseri Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda, 12 Haziran’da 3 İsrailli gencin kaybolmasının ardında Gazze’ye saldırılarda bulunan İsrail’e tepki eylemi düzenledi. Ak Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, İsrail’in, 3 genci bahane ederek her yıl Ramazan ayında alışılagelmiş saldırılarına devam etmeyi adet edindiğini ve Gazze’de katliamlara başladığını söyledi. Okandan, “Mübarek Ramazan ayında tüm evrensel insan haklarını hiçe sayarak arkasında olan zalim güçlerle birlikte İsrail yeniden tüm ümmetin sınavı olan Gazze’ye saldırmaya, çoluk çocuk, yaşlı kadın ayrımı yapmaksızın binlerce Filistinli’yi katletmeye devam ediyor. 1940’lı yıllardan bugüne olduğu gibi Müslümanları etkin ve dini kıyıma maruz bırakıyor. Her durumda kendine insan hakları savunucusu olarak gören Batı yine mevzu bahis Filistin olunca kör, sağır ve dilsizi oynamaya devam ediyor. Batı’nın yüzyıllardır süren bu riyakar tutumundan ziyade İslam aleminin, devletlerinin sessizliği vicdanları yaralıyor. Darbe ile iktidarı ele geçirip, meydanlarda binlerce insanı katleden ve ilk icraatı olarak Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nı kapatıp, İsrail’i haklı gören Sisi, kendi iktidarını kaybetmemek uğruna 200 bin kişiyi katledip, milyonlarca insanı göçe zorlayan Yermük kampında binlerce Filistin’liyi bombalayarak öldüren Esat ve bunun gibi Müslüman katliamlarına hangi mezhepten sorusu ile yaklaşan Müslüman devletlerin kimlerle saf tutuğu ortadadır” diye konuştu.
“UYUYAN VİCDANLARI UYANDIRMAK İÇİN TOPLANDIK”
Açıklamasında Sultan 2'nci Abdulhamid’e ve Necip Fazıl’a ait sözlere de yer veren Okandan, şunları söyledi:
“Duyun-u Umumiye borçları karşılığında Teodor Herztl’i huzurundan kovan ve ‘kanla alınan toprak kanla verilir’ diyen Sultan 2'nci Abdulhamid Han’ın bizlere emanet olarak bıraktığı Filistin ile ilgili herhangi bir durumda sessiz kalmayacağımız buradan haykırıyoruz. AK Parti Gençlik Kolları olarak Filistinli kardeşlerimizin uğradığı bu zulme karşı bir tavır bir durum niteliğinde safımızı belli ederek, uyuyan köhneleşmiş vicdanları uyandırmak için bugün toplandık. Şuna kardeşlerimizin içinde bulunduğu vaziyet, Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘öz yurdundan garipsin öz vatanında parya misali’ Rabbim Filistin’deki bu zulme uğrayan, Doğu Türkistan’daki, Suriye’deki, Irak’taki kardeşlerimizin yardımcı olsun. Herkes görmezden gelse, sırtını dönse biz Türkiye olarak sırtımızı asla Filistin’e dönmeyeceğiz ve haykırmaya devam edeceğiz. Bu katliamları yapan İsrail’i şiddetle nefretle kınıyoruz” Yapılan basın açıklamasının ardından partinin gençlik kolları üyeleri alandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI