ULUSAL 14'üncü Turizm Kongresi Kayseri’de Erciyes Üniversitesi'nde başladı. Vali Orhan Düzgün, "Türkiye’ye bir yılda 35 milyon turist geliyor. Türkiye’nin etrafındaki komşu ülkelerdeki karışıklık, turizm alanında ülkemizi avantajlı hale getiriyor" dedi
Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) ev sahipliğinde Kültür ve Turizm bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediye başkanlığınca desteklenen 'Turizmde Yenilik'’ konulu 14'üncü Ulusal Turizm kongresi, Sabancı Kültür Sitesindeki açılış konuşmaları ve ödül töreniyle başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telgraf göndererek başarı dilediği etkinliğin açılışına Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ERÜ rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, turizm sektöründen temsilciler katıldı.
Açılışta konuşan ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, "Kongremizin ana konusu, 'Turizmde yenilik' olarak seçildi. Turizm sektöründe yenilikçi olmayan, dinamik olmayan, statik olan hep kaybeder. Turizmde yeniliğin peşinden koşup, çeşitliliği artırmalıyız. Yerel dinamikleri harekete geçirmeliyiz" dedi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da, Kayseri’nin tarihte doğu ile batının keşitiği bir yol güzergahı üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek, "Kayseri, turizm değerleriyle bu alanda da öne çıkmaya adaydır" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes master projesi ile kış sporları alanında Kayseri’nin öne çıkacağını söyledi.
'TURİZM BARIŞA DA HİZMET ETMEKTEDİR'
Vali Orhan Düzgün ise turizm sektörünün gelişen bir Sektör olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:
"Türkiye son yıllarda turizm pastasından ciddi pay alıyor. 2012 yılında Türkiye turizm pastasından ciddi pay alıp, en fazla turist kabul eden 6'ncı Ülke oldu. Turizm sektörünü, kültür, spor, sağlık ve kış turizmi olarak çeşitlendirmeliyiz. Turizm gelir getiren bir sektör olmasının yanı sıra, insanları kaynaştırıp, birbirlerini ve ülkeleri tanımaları sayesinde barışa da hizmet etmektedir. Yılda ülkemize 35 milyon turist gelmektedir. Türkiye’de turizm gelişmektedir. Türkiye’nin etrafındaki komşu ülkelerdeki karışıklık, ülkemizi turizm alanında avantajlı hale getiriyor."
ERÜ’deki 14'üncü Ulusal Turizm kongresine, 'Destinasyon Markası ve imajı ve Yenilik' konulu oturumla devam edildi