KAYSERİ () - TÜRKİYE'nin 1930'lu yıllarda uçak üreten ilk havacılık merkezi olan Kayseri'de, Türk Hava Kuvvetleri 2'nci Bakım Merkezi arazisinin 2 milyon 800 bin metrekaresinin Büyükşehir Belediyesine geçeceği, burada bir Havacılık Müzesi ile yaşam parkının yapılacağı açıklandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki akademisyenlerle bir araya geldi. Kayseri'ye yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı yatırımları akademisyenlere anlatan Başkan Özhaseki, Hava İkmal Parkı ile ilgili şunları söyledi:
"Hava İkmal'de 3.5 milyon metrekareye yakın bir arazi var. 700 dönümü fabrika alanı, 300-350 dönümünde ise konutlar var. 2 milyon metrekareden büyük bir alan boş duruyor. Yazışmaları yaptık. Kuvvet komutanları ve bakanlıkla görüştük. 'En azından 2 milyon metrekareyi tahsis ederiz' dediler. Eğer 'fabrika taşınsın' diyorsanız taşırız dedik. Çünkü 1920'lerde yapılmış bu fabrika. Yeni teknolojide bu fabrikaların yetersiz kaldığını kendileri söylüyorlar. 'Büyük hangarların olduğu, uçakların içine girebildiği fabrika alanı yapar mısınız' dediler yaparız dedik. O da gerçekleşirse 2 milyon 800 bin metrekare gibi bir alan geçiyor elimize. Burayı heba etmemek lazım. Şehir parkı dediğimiz, çok büyük bir park olacak. Orada göletlerin, yürüyüş yollarının, sosyal tesislerin, havacılık müzesinin olduğu bir yaşam merkezi yapacağız."

OE(OE/AAA) (FFOTOĞRAFLI)