KAYSERİ Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Balyoz Davası'nda 236 sanık için verilen tahliye kararına ilişkin, "Karar beraat anlamı taşımıyor. Ama, yeniden yargılama yapılması varsa hataların telafisi imkanı verecek" dedi. Konaç, süreçle birlikte yaşanan bazı gelişmelere de atıfta bulunarak, "Bunların hepsi yalansa, bu kadar yalan ve kumpas üzerine kurgulanan bir devletin varlığı beni kahrediyor" dedi.
Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Anayasa Mahkemesi’nin, Balyoz Davası sanıklarının yaptığı 230 başvuruyu birleştirerek, sanıkların haklarının ihlal edildiğine hükmetmesine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi kararının uyandırdığı, özgürlüğün bir insanın doğuştan sahip olduğu en tabii hakkıdır sonucunun mutlu ettiğini ifade eden Kayseri Barosu Başkanı Konaç, kararla birlikte yargılamada dosyaların yeniden değerlendirileceğini söyledi. Sonuç alınıncaya kadar süreci beklemenin en doğru hareket olacağını belirten Konaç, şu değerlendirmeli yaptı:
"Balyoz Davası kararı ile tahliyelerin başlaması, yeniden yargılamaya imkan veriyorsa hataların telafisi imkanı verecek. Algı ve beklenti bu. Bu suçu işlediği var sayılanlardan hesap soranlar kahraman olmadı mı? Tüm millet derin bir nefes alarak, artık darbelerin bittiği bir ülke olmanın hazzını doyasıya yaşamadı mı? Bu hesabı sorduğunu zannettiği insanlara sonsuz şükran duyup, bu iş için kredi üstüne kredi açmadı mı? Soruyorum; eğer hakkım varsa! Yaşadıklarımız mı yalandı? Yapılanlar mı hayaldi? İktidarların alaşağı edilmesi adına çektiklerimiz mi rüyaydı? Bunların hepsi yalansa, bu kadar yalan ve kumpas üzerine kurgulanan bir devletin varlığı beni kahrediyor da, bunu yaşayan ve sorgulayan sizleri etmiyor mu?” Konuyla ilgili bir fıkrayı da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden takipçileri ile paylaşan Konaç, “Yalan Rüzgarları filmin adı gibi bir ülke olmak ne acı. Hiçbir şey olmamış gibi başa dönmüşsek, bu iş fıkrayı hak ediyor."

FOTOĞRAFLI