KAYSERİ'de Eğitim- Sen üyeleri, bir süre önce öğrencisinin yumruk atması sonucunda yaşamını yitiren öğretmen Mehmet Aktaş’a yönelik sözleri nedeniyle Baro Başkanı Fevzi Konaç'ı protesto etti. Konaç’ın yaptığı konuşmada öğrencinin aldığı raporu öğretmenin yırtarak suratına fırlattığını ve bunun da kameralarda görüldüğünü söylediğini belirten Eğitim- Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "Beklentimiz adaleti yanıltmamanız ve şiddetin avukatlığını yapmamanızdır" dedi.
Geçen 16 Mayıs'ta, merkez Melikgazi İlçesi Belsin Semti'ndeki Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki F.Ş.’nin attığı yumruk sonrası düşmüş, başını asfalta çarpmıştı. Beyin kanaması geçiren Mehmet Aktaş, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alınmış, ancak 18 gün sonra yaşamını yitirmişti. F.Ş. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Bu olayın ardından Baro Başkanı Fevzi Konaç’ın, Sümer Anadolu Lisesi’nde katıldığı bir programda öğrenciyi savunan açıklamalar yaptığını öne süren Eğitim- Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, bazı üyelerle birlikte Konaç’a tepki gösterdi. Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ın da öğretmenin cenazesinin yeri ve zamanı konusunda diğer meslektaşlarına bilgilendirici mesajlar çekmediğini söyleyen Apaydın, şöyle konuştu:
"Bunlar yetmezmiş gibi İl Milli Eğitim Müdürü, cenaze başında öğrenci için çok üzgün olduğunu belirtmiş ve bu şiddete sebebiyet veren Milli Eğitim politikalarından Alo 147 ihbar hattını savunmuştur. Son olarak da Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Sümer Anadolu Lisesi’nin düzenlediği bir seminerde şiddeti uygulayan öğrenciyi savunmuş yani şiddeti savunmuştur. Bu da yetmezmiş gibi kaybettiğimiz Mehmet Aktaş öğretmenimizi suçlamıştır."
Kayseri Baro Başkanı Konaç’ın yaptığı konuşmada öğrencinin aldığı raporu öğretmenin yırtarak öğrencinin suratına fırlattığını ve bunun da kameralarda görüldüğünü söylediğini belirten Apaydın, şöyle devam etti:
"Sayın Fevzi Konaç, sizin adalet anlayışınız bu mu? Yaşanmammış bir olayı, olmayan bir kamera görüntüsünü varmış gibi göstermek adaletin neresindedir? Bizler şunu çok iyi biliyoruz, siz bu kamera görüntülerini seyretmediğiniz halde bu yanlış bilgileri vererek sanığın avukatlığını yapmışsınızdır. Siz Fevzi Konaç bulunduğunuz makamı hiç ilgilendirmediği halde neden böyle bir açıklama yaptığınıza hiçbir anlam veremedik.. Sayın Fevzi Konaç, biz Eğitim Son olarak sizlerden beklentimiz adaletli ve tarafsız olmanız ve şiddetin avukatlığını yapmamanızdır."
'ELİMDE GÖRÜNTÜLER VAR'
Apaydın’ın yaptığı basın açıklamasının ardından Eğitim- Sen üyeleri, Baro hizmet binasına siyah çelenk bıraktı ve alandan ayrıldı.
Bu sırada Baro’dan çıkan avukatlar ise çelenge şaşkınlıkla baktı ve basın mensuplarından bilgi aldı. Baro Başkanı Fevzi Konaç ise kendisine yönelik eylemle ilgili yaptığı açıklamada, "Toplumsal bir olayı tanımlamak için o örneği verdim. Ama aileyi üzdüysem helallik de isterim. Son dönemde ülkemizi ilgilendiren bu önemli olaylara dikkat çekmek için bazı örneklemeler yaptım. Ama kimseyi üzmek veya kırmak gibi bir niyetim yoktu. Söz konusu görüntüleri izledim ve elimde var. Ölen ögretmenin öğrenciye rapor fırlattığı görüntülerini izledim. Kimseye saygısızlık etmek istemiyorum. İlgili görüntüleri yayınlayacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI