KAYSERİ () - KAYSERİ'de 22 sivil toplum kuruluşundan oluşan 'Kayseri Akademisyen Odalar Platformu', İsrail'in Gazze'ye yönelik günlerdir devam eden saldırılarını kınadı.
Aralarında, 12'nci Bölge Kayseri Eczacı Odası, Kayseri Barosu, Kayseri Tabip Odası, Orman Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası'nın da bulunduğu 22 sivil toplum kuruluşunun bulunduğu platform tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak yaptığı 'insanlık dışı saldırıların' kabul edilemeyeceği ve bir an önce durdurulması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, ''Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, kimden gelirse gelsin ve gerekçesi ne olursa olsun bu saldırıların bir insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Devlet eliyle yapılan zulüm ve şiddetin bir an evvel durdurulması gerekir'' denildi. Bu duruma dünyanın sessiz kalmaması ve  bu acıyı durdurmaya yönelik adımların bir an önce atılması gerektiğinin belirtildi açıklama şöyel devam etti:
''Mübarek Ramazan ayı içerisinde Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm karşısında elem ve keder içerisindeyiz. Yaşanan bu insanlık suçunun bir an evvel sona ermesini diliyoruz. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.''