ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Kaymakamlık, 10 yıldır elektrik ve suyu olmayan barakada tek başına yaşayan 45 yaşındaki Meryem Erdoğan'a ev yaptıracak.
Ailesiyle birlikte Gümeli Beldesi'nde otururken babasının ölümünden sonra evi terk eden Meryem Erdoğan, Ereğli'de Kavaklık Mahallesi'ndeki sahipsiz barakaya yerleşti. Erdoğan, yaklaşık 10 yıldır tuvaleti, banyosu ve mutfağı olmayan, elektriksiz ve susuz tek odalı barakada yaşıyor. Kaymakamlık, Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan'ın kadının durumunu bildirmesiyle Meryem Erdoğan'a yardım eli uzattı.
Kaymakam İbrahim Çay, barakada yaşayan kadına ev yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Kaymakam Çay, "Prefabrik bir ev yapmak için bir işadamıyla görüşüyoruz. Kendisi yardım edeceğini söyledi. Yarın barakanın bulunduğu yerde inceleme yapılacak. İhtiyaç sahibi vatandaşımızı kısa sürede başını sokabilecek bir eve kavuşturmuş olacağız" dedi.
Meryem Erdoğan, Kaymakamlığın yardım sözü üzerine büyük sevinç yaşadı. 10 yıldır yaşadığı barakadan kurtulacağını belirten Erdoğan "10 yıldır burada büyük sıkıntı çektim. Su yok, elektrik yok. Babamdan kalan 290 lira ile karnımı doyuruyorum. İnşallah ev kısa sürede yapılır ve buradan kurturulurum. Çünkü önümüz kış. Kışın çatı akıyor. Yakacak bulamıyorum, çok zor oluyor" diye konuştu.