ŞANLIURFA’nın Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, köy muhtarlarına mektup yollayarak, eğitime önem verilmesini ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kurslara vatandaşların katılması için çaba gösterilmesini istedi.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, özellikle kız çocuklarının eğitime yönlendirilmesi ve köylülerin de başta okuma olmak üzere açılacak kurslarda eğitim görmesini istedi. Erkal, bu amaçla hazırladığı mektubu ilçedeki 150 köy muhtarına göndererek, çaba göstermeleri çağrısında bulundu. Köylerde açılacak çeşitli branşlardaki kurslara 7'den 70'e herkesin katılması için muhtarların gayret göstermesini isteyen Kaymakam Erkal, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Günümüz dünya koşullarına ayak uydurabilmek ve gelişmiş toplumların seviyesine ulaşabilmek ancak eğitimle, öğrenmeyle mümkündür. Ülkemiz eğitim öğretim sıralamasında son sıralarda yer alan ilçemizde ciddi eksiklikler söz konusu olup, bu alanda gerekli atılımların yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bir yandan örgün eğitim çalışmaları devam ederken, diğer yandan da yaygın eğitim çalışmaları kapsamında Halk Eğitimi Merkezi, merkez ve köylerde yaşayan 7’den 70’e her yaş grubuna farklı alanlarda kurslar ve faaliyetler açılmaya çalışılmaktadır. Başta okuma yazma kursları olmak üzere, ihtiyaç duyulan her türlü kursun açılabilmesi için ihtiyaç tespiti yapmanız gerekmektedir. Bu doğrultuda üstün gayret sarf edip Halk Eğitim Müdürlüğünün kurs açabilmesi amacıyla yerler temin etmenizi rica ederim."