ORDU’nun Çamaş İlçesi Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, ilçede kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara hizmetlerini daha etkin bir şekilde yürütmesi için Hizmet Takip Birimi (HİTAB) kurdu. HİTAB’da görevli memurlar, kurumlardan hizmet alan vatandaşları rastgele telefonla arayarak aksaklık olup olmadığını tespit edip, Kaymakam Bedirhanoğlu'na bildiriyor.
Geçen yıl Çamaş Kaymakamlığı görevine atanan Turan Bedirhanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alan vatandaşların memnuniyetini ölçmek, aksayan yönleri telafi ederek vatandaş odaklı yönetim anlayışını sistemli hale getirmek için Hizmet Takip Birimi’ni uygulamaya koydu. 1 Nisan-6 Aralık tarihleri arasında HİTAB'da görevli memurlar İlçe Mal Müdürlüğü, Çamaş Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Tapu Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden hizmet alan vatandaşları rastgele arayarak, sorun ve şikayetlerini tek tek not etti. Bu notları da Kaymakam Bedirhanoğlu’na rapor olarak sundular.
ŞİKAYETLERDE AZALMA VAR
Kaymakam Turan Bedirhanoğlu, HİTAB biriminin faaliyete geçmesiyle ilçede kamu kurum ve kuruluşlarındaki şikayetlerin azaldığına dikkat çekerek eksikliği olan kurumları yazılı olarak uyardıklarını söyledi. Henüz vatandaştan gelen şikayetler doğrultusunda kurum amiri ve personeliyle ilgili bir soruşturma açmadıklarını, kurumların eksikliklerini ivedilikle giderdiğini belirten Bedirhanoğlu, şikayetlerde azalma meydana geldiğini ifade etti.
Bedirhanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu şekilde denetlendiğini bilen kurum amirleri kendilerini yeniliyorlar. Şikayetlerde ve sorunlarda ciddi bir azalma meydana geldi. Kurum amirleri denetlendiğini bildiği için vatandaşla ilişkilerini daha dikkatli yapıyor. Vatandaşın şikayet oluşabilecek sıkıntıları bize aksedilmeden çözülmeye çalışılıyor."

NK(MS/AK)(FOTOĞRAFLI)