MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne gelen Türkiye'nin önde gelen kaykaycıları, dar sokaklardan kayıp, yüksek yerlerden atlayarak müthiş bir şova imza attı. Gösteri sırasında defalarca beton zemine düşen kaykaycıların, çektikleri acıya rağmen yerden kalkıp kaymaya devam etmesi şaşkınlık yarattı.
'Tour by Vans 2' adı verilen tura 21 Mayıs'ta Dalaman'dan başlayan kaykaycılar Fethiye'de ilginç bir şova imza attı. Kaykaycılar Fethiye sokaklarında hem kaydı hem de hazırladıkları tanıtım filmi için çekim yaptı. Gündüz gösterisi ve çekimler için Fethiye'nin eski yerleşim yerlerinden Kesikkapı Mahallesi'ni seçen 6 kişilik kaykay ekibi bazı hareketleri defalarca denedi. Gösteri sırasında sık sık sert düşüşler yaşayan kaykaycıların birkaç saniye sonra kalkıp kaymaya devam etmesi ilgiyle izlendi. Defalarca tekrarlanan hareketleri ve düşüşleri izleyen bazı mahalle sakinleri kaykaycılara tepki gösterip uzaklaşmalarını isterken, sporcular tepkilere olumsuz karşılık vermeden kaymaya devam etti. Zaman zaman başıboş köpekler tarafından kovalanan kaykaycılar çevredekilerin şaşkın bakışları arasında çekimi tamamladı.
PAROLA 'ACI YOK'
Gece çekimi içinse Atatürk İlkokulu bahçesini seçen kaykaycılar, 2 saat boyunca görüntü ve fotoğraf çekimi yaptı. Çekimler sırasında sert bir düşüş yaşayan kaykaycılardan Cenk Kulioğlu, 1 dakika yerde kaldıktan sonra tekrar ayağa kalktı. Kaymaya devam eden Kulioğlu, hareketi yaklaşık 10 düşüşten sonra tamamladı. Fethiye'den Antalya'ya uzanan Likya Yolu güzergâhında çekimler yapacak kaykaycıların turu Antalya'da tamamlayacağı kaydedildi.
AMAÇ KAYKAYI TANITMAK
Türkiye'nin farklı noktalarından gelen kaykaycıların tur kapsamında Likya Yolu'nu takip ettiğini anlatan Cenk Kulioğlu, yol boyunca görüntü ve fotoğraf çekimi yaptıklarını söyledi. Hem şehirleri tanıdıklarını hem de tanıtım yaptıklarını anlatan Kulioğlu, amaçlarının kaykayla çok fazla tanışmamış bu bölgelerde bu sporu tanıtmak olduğunu dile getirdi.
Kaykayın diğer sporlara göre tehlikeli olduğunu ancak belli bir seviyeden sonra düşmeye ve darbelere karşı dayanıklılığınızın arttığını belirten Kulioğlu, “Zamanla düşmeleri ve sakatlanmaları engelleyebilirsiniz. Düşseniz bile acıdan etkilenmemeyi öğrenip kaymaya devam edebilirsiniz. Ancak yeni başlayanlar mutlaka dizlik ve başlıklarını kullanmalı" dedi.

ET(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)