Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla), () - BODRUM'da bir ilkokulda kayıt ve eğitim araç gereçlerini sormaya gelen 6 öğrenciye, güneş altında yarım saat boyunca koliler dolusu kitap taşıtılması tepkilere neden oldu. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, böyle bir şeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek soruşturma başlacaklarını söyledi.
Gündoğan Mahallesi'ndeki Nafiz Ilıcak İlkokulu'na kayıt ve bir hafta sonra başlayacak okulların araç ve gereçlerini öğrenmek için gelen yaşları 7 ile 10 arasında değişen 6 öğrenciye, 38 derece sıcakta yarım saat boyunca, eğitim yılı başladığında öğrencilere dağıtılacak kitap kolileri taşıtıldı. Tesadüfen bölgeden geçen muhabiri bu durumu görüntülerken, 100 metre mesafedeki depoya kitapları taşıyan çocuklardan büyük bölümünün zorlandıkları, kimilerinin bir süre çömelip dinlendikten sonra taşımaya devam etmeleri dikkati çekti. Öğrencilere güneşin altında, güçlerinin üzerinde ağırlıktaki kitap kolilerinin taşıtılması tepkilere neden oldu. Adının açıklanmasını istemeyen bir veli, "Çocuklar ders araç gereçlerini sormak için okula gitmişti ancak kitapları taşımaları istenince mecbur kalmışlar. Görünce çok şaşırdık ancak okul idaresiyle de kötü olmak istemiyoruz" dedi.
ÖĞRETMENLER GÖRMEMİŞ
Eğitim-Sen Bodrum İlçe Temsilcisi Ahmet Paksoy, okuldaki sendika üyesi öğretmenler ve idareciler ile görüştüklerini, o saatlerde okulda olduklarını ancak öğrencilere kitap taşıtıldığına tanık olmadıklarını söylediklerini belirtti Paksoy, "Belki okuldaki müsdahdemin çocuğu annesine yardım etmek için taşımıştır. Ancak, biz okula sadece eğitim için giden çocukların ne olursa olsun bu tür hizmet işlerinde kullanılmasına tamamen karşıyız" diye konuştu.
'SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ'
Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ise fotoğrafları gördükten sonra, böyle bir olayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Öğrencilere kitap taşıtıldığından yeni bilgimiz oldu. Benim de evlatlarım var. Çocuklara gücünün üzerinde yük taşıtmayı haksızlık olarak düşünüyorum. İlgili arkadaşlardan bu konuda gerekli bilgi ve belgeleri isteyip, soruşturma başlatacağız. Gerekli incelemeden sonra kusurlu olan görevlilerin cezalandırılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bir daha da böyle bir olay tekerrür etmeyecektir. Bodrumlular bundan emin olsunlar. Evlatları bize emanettir. Onları sadece hayata hazırlamak, eğitim öğretim yönünden hayatta mutlu kılmak için gayret gösteririz. Kesinlikle çocuklara herhangi bir eşya taşıtmamız söz konusu olamaz. Bununla ilgili görevli arkadaşlarımız mevcut."
FOTOĞRAFLI