Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI(Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyelileri kayıt altına alan Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı, kaydı yapılanlara 'Yabancı Tanıtım Belgesi' kartları dağıtmaya başladı.
Reyhanlı'da yaşayan Suriyelileri tespit edip kayıt altına almak için ocak ayında AFAD tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki AFAD TIR'ın tespit ve kayıt çalışmaları yapılırken, işlemleri tamamlanan Suriyelilere Yabancı Tanıtım Belgesi kartlarının da dağıtımına başlandı. Polis tarafından dağıtımı yapılan fotoğraflı kartlarda kart sahibinin adı, baba adı, doğum yeri ve tarihi ikamet ettiği yer bilgileri hem Türkçe hem de Arapça olarak yazıyor. Kartta ayrıca TC kimlik numarası gibi 11 haneli şahıs numarası yer alıyor. Suriyeliler, bundan sonra sağlık ve yardım kuruluşlarından hizmet alırken tanıtım kartlarını kullanacağı belirtildi.
40 BİNİN ÜZERİNDE SURİYELİ YAŞIYOR
AFAD'ın bugüne kadar yaptığı tespit ve kayıt çalışmaları verilerine göre Reyhanlı'da 40 bin 50 Suriyelinin yaşadığı belirlendi. Kayıt çalışmalarının devam ettiği AFAD TIR'ına kaymakamlığın tahsis ettiği araçlarla getirilen Suriyelilerin fotoğrafları çekilip parmak izleri alınıyor. Bu veriler, kimlik bilgileriyle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün veri tabanına işleniyor.

FD(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)