UŞAK’ın Banaz İlçesi’ne bağlı Susuz Köyü’nde yalnız yaşayan ve 119 gün önce ortadan kaybolan 83 yaşındaki Hacer Cengiz’i arama çalışmalarına yeniden başlandı. Yaşlı kadının evi, bahçesi ve tarlasının yakınındaki su kuyularında kadavra arama köpekleriyle yapılan aramadan sonuç alınamadı. Son olarak Cengiz’in tarlasının yakınında su kuyusuna yanına kepçeyle kazılan bir çukurdan girilerek aramalara devam edilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
20 yıl önce eşini kaybeden ve tek çocuğuyla da uzun yıllardır görüşmediği öğrenilen Hacer Cengiz, geçen 30 Aralık’ta ortadan kayboldu. Yaşlı kadının 8 gün boyunca ortalıklarda görünmemesi üzerine merak eden Susuz Köyü Muhtarı Ateş Kantaroğlu, Cengiz’in evine gitti. Ancak, kapısı açık olan evde Hacer Cengiz'in bulunamaması üzerine Muhtar Kantaroğlu, jandarmaya bilgi verdi. Jandarma ve köylülerin aramalarına rağmen Cengiz’den haber alınamadı. Cengiz’in ortadan kaybolmasından 45 gün sonra şüphe üzerine jandarma Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Koca Köprü Göleti’nde arama yapıldı. 3’ü dalgıç 10 kişilik AFAD ekibinin sonar cihazılı takılı botla gölette dip taraması yapmasına rağmen sonuç alınamadı. Botun giremediği kıyı kesimlerinde ise dalgıçlarla yapılan aramada yaşlı kadına ulaşılamadı.
EVDEKİ ARAMALARDAN SONUÇ YOK
Jandarmaya, dün gelen bir ihbar üzerine arama çalışmalarına tekrar başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’ndan özel eğitimli kadavra arama köpeği istendi. Bunun üzerine gönderilen 'Ceku' ve 'Gargi' isimli iki 'Alman Kurdu' cinsi kadavra köpeğiyle önce Cengiz’in Susuz Köyü’ndeki evi, bahçesindeki su kuyusunda arama yapıldı. Uşak İl Jandarma Komutanlığı, Banaz İlçe Jandarma Komutanlığı ve Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda bir şeye rastlanmaması üzerine ihbarın geldiği Cengiz’e ait tarlaya geçildi. Köye, 6 kilometre mesafedeki Çubuk Mevkisi’ndeki tarlada köpeklerle yapılan aramada da sonuç alınamadı. Son olarak, gelen ihbara göre 8 metrelik su kuyusunda aramaya devam edildi. Banaz Belediyesi’nden kepçe istenip, kuyunun yanında kazı çalışmasına başlandı. Kuyunun yanına kazılacak çukurdan bir delik açılarak kuyuya girilmesi için çalışmaların halen sürdüğü bildirildi.,
Banaz Kaymakamı Muzzaffer Şahiner de olay yerine gelip, bilgi aldı, çalışmaları izledi.

YK(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)