İZMİR'de, anne ve babasının evde olmadığı sırada, kız kardeşine banyoya gireceğini söyleyerek fark ettirmeden dışarı çıkan 16 yaşındaki Gülsima Gölgeleyen’den 13 Ocak’tan beri haber alınamıyor. Üzüntülü aile kızlarının bulunması için yardım bekliyor.
Bayraklı İlçesi Postacılar Mahallesi'de, babası aşçı Yücel Gölgeleyen, annesi evhanımı Aysun Gölgeleyen ve biri kız iki kardeşiyle birlikte yaşayan Gülsima Gölgeleyen, geçen 13 Ocak Pazartesi günü evden çıkıp bir daha geri dönmedi. Annesi öğlen saatlerinde 9 yaşındaki kardeşi Mert ile bir yakınına yemeğe gittiğinde, Zehra Semahat Erişen İlköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Busenur Gölgeleyen'e banyoya gireceğini söyleyen açık lise öğrencisi Gülsima Gölgeleyen, farkettirmeden evden çıktı. Ders çalışan Busenur, ablasının evde olmadığını anlayınca anne ve babasını arayıp haber verdi. Çevrede kendisini arayan ailesi, cep telefonu olmayan Gülsima Gölgeleyen'den o günden beri haber alamadı. Polise kayıp başvurusunda bulunan aile, savcılığa da giderek çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi için başvuruda bulundu.
ERKEK ARKADAŞINA HİTABEN NOT BIRAKTI
Kızının kimlikteki adının Gülsima olduğunu, ancak aile içinde ve yakın çevresince Sima diye hitap edildiğini söyleyen anne Aysun Gölgeleyen, “Bir sosyal paylaşım sitesinde, Konya Ereğli'de yaşayan lise öğrencisi D.G. (17) ile tanışmış. İnternetten yazışmaya başlamışlar. Bu durumu öğrendiğimde onaylamadığımı söyledim. Sonra babası da öğrendi bu konuyu, telefon kullanmamasını istedi. O da hattı çıkartıp, kırdı, 'Babacığım bundan sonra kullanmayacağım' dedi. Evde, Konya’daki arkadaşına hitaben yazdığı “Ben sana güvenmiştim. Annem Allah kahretsinki yine haklı çıktı. Sana çok güvenip sevmiştim. Seni diğer insanlara benzetmemiştim. Şimdi ayrılık vakti” diye yazmış. Kağıdın altına o çocuk ile kendi isimlerini yazıp kalpler çizmiş. Notu da alıp karakola gittim. Aramalara rağmen kendisine ulaşamadık” dedi.
YEŞİL MONT, PANTOLON VE SIRT ÇANTASI
Kızının telefonunun olmadığını bildiklerini ancak olay günü komşusunun oğlunun, Gülsima’nın elinde dokunmatik bir telefon gördüğünü söylediğini anlatan Aysun Gölgeleyen, “Komşumun oğlu kaybolduğu gün, kızımın minibüs durağında beklediği sırada mesaj yazdığı görmüş. “Nereye gidiyorsun" diye sorduğunda “Gezmeye gidiyorum' diye cevap vermiş. Gülsima’nın üzerinde yeşil koyu pantolon ve üzerinde koyu yeşil bir mont var. Ayrıca mavi çizgili sırt çantası var. Karşıyaka yönüne giden dolmuşa binmiş o günden beri ses seda yok” diye konuştu. Konya’daki erkek arkadaşı ile bu süreçte konuştuklarını, polisin D.G.’nin ifadesini aldığını belirten Aysun Gölgeleyen, “D.G. bana kızımın yanında olmadığını söyledi” diye konuştu.
“SAĞ SALİM DÖNSÜN”
Büyük üzüntü yaşayan anne Aysun Gölgeleyen, “Allah aşkına gören duyan bilen varsa ne olur yardım etsin, haber versin. Sağlarına, sollarına baksınlar. Burnunu üzerinde bariz bir lekesi var. Sırma gibi saçları var, beline kadar. Saçlarının ucu kırmızı renge boyalı. Sol dişi kırık. Vatandaşlardan yardım etmelerini istiyorum” dedi.
Kızının sağlığından endişe ettiğini söyleyen baba Yücel Gölgeleyen, “Kızım şu anda nerede ne şekilde ise her şekilde kabulümüz. Hayatından endişe ediyoruz. Çünkü bu normal bir kaçma değil. Birine kaçsa iki üç gün sonra kaçtığı taraftan ararlar orta yol bulunur, barışılır, evlenilir. Ama bu öyle bir durum değil. Hiçbir haber yok. İnşallah sağsalim evine döner” diye konuştu.