AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, kapının açık olmasını fırsat bilip sokağa çıkan zihinsel engelli 16 yaşındaki Süleyman Özçelik'in 15 gündür kayıp olmasına dikkat çekmek amacıyla akrabaları ve vatandaşlar eylem yaptı. Eylem öncesi Özçelik'in fotoğraflarının bulunduğu afişler vatandaşlara dağıtıldı, duvarlara yapıştırıldı. Eylemde gencin yakınları, yardım istedi.
Geçen 24 Temmuz'da Dağ Mahallesi'ndeki evlerinden kapının açık kalmasını fırsat bilerek çıkan zihinsel engelli Süleyman Özçelik'ten, 15 gündür haber alınamıyor. Kayıp Özçelik'in bulunması için Kuşadası Emniyet Müdürlüğünün yanı sıra AKUT ekibi seferber oldu. Geçen zamana rağmen Özçelik'in izine rastlanılamaması yakınlarını tedirgin etti. Üzerinde Süleyman Özçelik'in fotoğrafı bulunan afişler bastırdı, duvarlara asıldı. Konuya dikkat çekmek amacıyla eylem yapma kararı alan akrabalarına vatandaşlar da destek verdi. Bir araya gelen grup, Özçelik'in fotoğraflarının bulunduğu afişleri dağıttı, duvarlara yapıştırdı. Grup daha sonra Kesedağı Mevkii'ndeki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.
ANNE BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Kayıp gencin annesi ev kadını 42 yaşındaki Vasfiye Özçelik, "Oğlum zihinsel engelli. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Tuvaletini bile kendisi yapamaz. Kimseden ekmek, su isteyemez. Kendisini ifade edemez, konuşamaz. Bugün 15'inci gün oğlumu bulamıyoruz. Tek çaremiz oğlumun haberinin yapılarak geniş kitlelere ulaşılmasının sağlanması veya Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuya ilgi göstermesi. Ne olur, yalvarıyorum, oğlumu bulun" dedi.
ÖĞRETMENİ ORGAN MAFYASINI İŞARET ETTİ
Eyleme katılan kayıp gencin öğretmeni rehabilitasyon hizmeti veren özel bir okulun müdürü Güzin Erguvan, "Nazilli tarafında bir kız çocuğu kayıp. Acaba bu çocukları değişik emellerle kaçıran birileri mi var. Çeşitli emellerle hareket edenler mi var? Bu konunun üzerine yetkililer eğiliyordur" dedi, organ mafyası vurgusu yaptı. Kuşadası ve çevresindeki ilçeleri didik didik ettiklerini belirten AKUT Kuşadası gönüllülerinden Nusret Baykara, "Süleyman'ın tek bir görüntüsü var. Kuşadası şehir merkezinde, minibüs duraklarında. Sonrası yok. Kuşadası şehir merkezinden başlayarak çevre ilçelerde ve illerde arkadaşlarımızla birlikte adım adım Süleyman'ı aradık. Ancak ne yazık ki hiçbir ize rastlayamadık" dedi.

FOTOĞRAFLI