SIĞINMA EVİNDE KALMIŞ
Diyarbakır Bağlar İlçesi Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi, Ergani İlçesi'nde kayınvalidesini öldürüp, kayınpedirini de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Melek Karadayı'nın 20-23 Ekim 2013 tarihleri arasında kendilerine ait sığınma evinde kaldığını açıkladı.
Kardelen Kadın Merkezi Koodinatörü Mukaddes Alataş, Melek Karadayı'nın babası tarafından cinayete zorlandığını kendilerine de anlattığını belirterek, "Melek Karadayı'nın ailesi annesinin ölümünden onu sorumlu tutuyormuş. Melek, 12 yaşında ve okula giden oğlunu babasının okula giderek öldürmeye çalıştığını anlattı. Çocukları da dedeleri tarafından öldürülme korkusuyla yaşıyorlardı. Melek, bu baskılara dayanamayarak bize geldi" dedi.
AİLE DÖNMEYE İKNA ETTİ
Sığınma evinde kalan Melek Karadayı'nın ailesinin merkeze gelerek kendileriyle bir görüşme yaptığını da anlatan Alataş, ailenin 'Biz Melek'e evde hiç bir şekilde baskı yapmayacağız. Bir yanlış anlaşılma olmuş' dediklerini söyledi. Ailenin Melek'i eve dönmesi konusunda ikna etmeye çalıştığını ve bir gün süre verdiklerini aktaran Alataş, "Melek, bir gün düşündükten sonra, '5 yaşında bir erkek kardeşim var. Ona bakmam lazım' diyerek ailesinin yanına gitmeye karar verdi" dedi.
'ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRMEK İSTİYORLAR'
Mukaddes Alataş, Melek Karadayı'ya ailesinin 1 yıl boyunca psikolojik yükleme yaptığını ve 'çocuklar senin yüzünden öksüz kaldı o yüzden bu çocuklara sen bakacaksın' diye baskı yaptıklarını anlattı. Melek Karadayı'nın öksüz kalan çocuklara kendi çocukları gibi bakacağına dair ailesine söz verdiğini ve yaşananlardan kendisinin sorumlu tutulmamasını istediğini aktaran Alataş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama Melek'i bu konuda çok suçluyorlardı. Hatta çocukların o adamın çocukları olduğu için öldürmek istediğini anlatıyordu. Melek, fiziksel şiddet de görüyordu, psikolojik şiddet de görüyordu. Bir de Melek'in etrafındaki erkekler çok erken silahla tanışmışlar. Hepsi korucu, biri uzman çavuş, babası da korucu. Dolayısıyla Melek'in bir korkuyla büyüdüğünü, 13 yaşında evlendirildiğini ve bu korkuyla başedemediğini anladık. 8 ya da 9 kardeşi olduğunu biliyoruz. Bize geldiğinde çok az kaldı. Biz burada daha çok Melek'in psikolojisi ve çocuklarının güvenliğiyle ilgili çalışmalar yürüttük.Çünkü Melek'ten çok çocuklarının can güvenliği tehlikesi vardı. Bizlere, 'beni değil çocuklarımı öldürmek istiyorlar' diyordu. Çocuklarının 3'ü de çok küçüktü."
Alataş, tutuklanan Melek Karadayı'ya bundan sonra hukuki konuda destek vereceklerini ve davasında müdahil olacaklarını söyledi.