HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nde koyun sürüsünün arkasından evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan 7 yaşındaki Rumeysa Özdemir, 19 saat sonra karlı dağda ot yığınları yanında bulundu.  
Yüksekova'nın bağlı Esendere Beldesine bağlı Kısıklı köyünde oturan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Rumeysa Özmedir, dün saat 13.00 sıralarında köyden ayrılan koyun sürüsünün peşine takılarak evden uzaklaştı. Akşama doğru çocuklarını bulamayınca endişelenen Özdemir ailesi, Jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Köye giden Jandarma, AFAD ve Belediye İtfaiye ekipleri, köylülerle birlikte köyün çevresinde arama çalışması başlattı.
GECEYİ DAĞDA OT YIĞINI ARASINDA GEÇİRMİŞ
Jandarmanın 2 köpeği ile iz sürüp arama yapan ekipler, bugün sabah saatlerinde köye 10 kilometre uzaklıkta karlı bölgede, bir ot yığınının yanında minik Rümeysa'yı buldu. Geceyi ot yığının içinde geçiren Rümeysa'nın, bir taşın üzerine çıkıp güneşte ısınmaya çalıştığı anlaşıldı. Yüzü morarmış halde bulunan çocuğa, olay yerine gelen ambulansta  ilk müdahale yapıldı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Rümeysa'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.