RİZE’nin Ardeşen İlçesi Şenyamaç Köyü’nde evinin üst tarafında bulunan tehlike yaratan kayayı parçalamaya çalışan 50 yaşındaki İrfan Kesimal, kullandığı spiral makinesinin yerinden çıkan ucu yaralanırken çene ve boğazına 50 dikiş atıldı.
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde vatani görevini yapan oğlu Uzman Çavuş Caner Kesimal'ın 2 yıl önce şehit düşmesi ardından İrfan Kesimal, kırmızıya boyadığı ve üzerine Türk bayrağının ay yıldızını yerleştirdiği  evinin üst kısmında bulunan kaya parçasının yerinden oynadığını fark etti. İrfan Kesimal, bunun üzerine İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nden yardım istedi. Gelen görevliler kayayı inceledi. Raporda tehlike oluşturduğu tespit edilen kayanın bulunduğu yere giden yol olmadığı, bu nedenle iş makinesi götürülemeyeceği belirtilerek insan gücü ile parçalanması gerektiğine karar verildi. İrfan Kesimal’e gönderilen yazıda kayayı kendi imkanları ile kırması istendi.
İrfan Kesimal, bunun üzerine kayayı kırmak için çalışma başlattı. 'Spiral makinesi' olarak bilinen ve önünde hızla dönen bir kesici yuvarlak taş kitle bulunan araç ile kayayı kesmeye başlayan İrfan Kesimal, makinenin ucunun aniden yerinden çıkması sonucu ile çenesi ve boğazından yaralandı. Kanlar içinde kalan ve yakınları tarafından Pazar İlçesi Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İrfan Kesimal’in çene ve boğazına 50 dikiş atıldı. Ölümden dönen Kesimal, tedavisinin ardından taburcu edildi.
"SORUMLULARDAN ŞİKAYETÇİM"
Şehit babası İrfan Kesimal, kayanın kırılması için başvurmadığı kurum kalmadığını ancak kendisine yardımcı olunmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Kaya kitlesi sanki havada asılı duruyor. Her an aşağı düşebileceği söyleniyor. 'Kayayı kendi imkanlarınla kır' dediler. Kendi imkanımla kayayı kırmaya çalışırken başıma bu olay geldi. Devletten değil ama sorumlularda şikayetçiyim."