İSTANBUL, () TUZLA Kimyacılar Sanayi Sitesi’nde bulunan Kayalar Kimya fabrikasında dün meydana gelen yangın sonrası açıklamalarda bulunan Kayalar Kimya CEO’su Ersin Kayalar, “Yangın sonrası süratle başlattığımız temizlik çalışmalarının ardından 2 gün içerisinde üretimimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Kayalar Kimya’dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Fabrikamızın hammadde depolama alanında, meydana gelen yangının çıkış sebebi henüz belli değildir. Ancak ULFM onaylı Amerikan menşeili otomatik Springer köpük-sus sistemi ile alev ve duman dedektörlerinden oluşan yangın algılama sistemlerimizin anında devreye girmesi ve itfaiye teşkilatının özverili çalışmaları sayesinde 2 saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alınıp söndürülmüştür. Söz konusu yangın sadece 'Genç Ahşap Koruma Sistemleri' üretiminde kullandığımız hammaddenin muhafaza edildiği alanda yaşanmış olup, üretim ve depolama alanımıza yayılmamıştır. En önemlisi, A sınıfı iş güvenliği profesyonllerinin desteği ile yürütülmekte olan ISO 18001iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun olarak organize edilmiş iş güvenliği sistemimiz sayesinde çalışanlarımızın herhangi birinde en ufak bir yaralanma dahi meydana gelmemiştir...”

2 GÜN İÇİNDE ÜRETİME DEVAM EDİLECEK

Çalışanların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir olayın meydana gelmemesinin sevindirici olduğunu ifade eden Ersin Kayalar, detaylı bir tahkikat sonrası süreçleri titizlikle ele alacaklarını belirtti. Yangın sonrası süratle başlatılan temizlik çalışmalarının ardından 2 gün içerisinde üretime kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade eden Ersin Kayalar hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

(FOTOĞRAF)