Bedir ALTUNOK/KARS, () - ARDAHAN'ın Göle İlçesi'nde, ormanlıkta alanda bulunan yaralı ve uçamayan kaya kartalına öğretmenler sahip çıktı.
Balçeşme Köyü Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu'nda hizmetli olarak görev yapan Güven Kolik, ormanda kara saplanmış bir kartal gördü. Güven Kolik ile Okul Aile Birliği Başkanı Bülent Çelenk, yaralı kartalı otomobile aldı ve okula getirdi. Okul Aile Birliği Başkanı Bülent Çelenk, okul müdürü ve öğretmenlerle birlikte kartalı bakım altına aldıklarını söyledi. Kartalı kar içinde çırpınırken bulduğunu belirten Güven Kolik "Kartalı ceketimi üzerine atarak yakaladım. Çok bitkindi" dedi.
Kars'tan giden Kuzey Doğa ekiplerine teslim edilen kartal, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Doç. Dr. Erdoğan Uzlu kartalın boynundan yaralandığını belirterek "Boynunda bir travma var. Şu anda klinikte bekletiyoruz. Uzman bir ekip tarafından muayene edildikten sonra tedavisine başlanacak. Umarın ciddi bir şeyi yoktur. Tedavi sonrası doğaya sağlıklı bir şekilde bırakacağımızı ümit ediyorum" dedi.

BA(KS/BT) (FOTOĞRAFLI)