AĞRI Dağı eteğindeki Korhan Yaylası'nın 2 bin metre yüksekliğindeki karla kaplı alanlarda yapılan yemleme sayesinde bölgede yaşayan kaya kartalı fotokapanla görüntülendi.
Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaban hayatı envanter çalışmaları kapsamında kurdukları fotokapanla farklı türden yaban hayvanları görüntülediklerini söyledi. Türkoğlu, şöyle konuştu:
"Şimdiye kadar kış mevsiminde yemleme yapılan Korhan Yaylası'nda kurt, çakal, tilki, akbaba, kuzgun, saksağan, kaya kartalı, tepeli toygar ve kızıl akbaba görüntüledik. Gündüz avcılarından kaya kartalı için yaşam alanları taşlık, kayalık kesimlerdir. Kurduğumuz fotokapanla bu vahşi yırtıcı hayvanı görüntüledik. Ağrı Dağı ve Korhan Yaylası ilimizin en yüksek yerlerinden biridir. 1000-2000 metre arasındaki yüksek yerlere kadar fotokapan bırakıyoruz. Bu yırtıcı hayvan sadece yüksek, kayalık, ormanlık ve dağlık alanlarda görülebilirler. Kaya kartalı özellikle sarp kayalıkları barındıran kesimleri yuva yeri olarak tercih eder. Ulaşılması güç kayalıklardaki oyuk ve çıkıntılara yuvalanır. İnsanlardan uzak alanlarda yaşarlar. Kaya kartalının besininin büyük kısmını memeli türleri oluşturur."