Emin BAL / BEYTÜŞŞEBAP(Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde adı sık sık terör olaylarıyla anılan Kato Dağı'nda Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyeleri yamaç paraşütü ile uçuş yaptı. Beytüşşebaplılar, ilk kez gördükleri yamaç paraşütü uçuşlarını ilgiyle izledi.
Adı sık sık terör olaylarıyla anılan Beytüşşebap'taki Kato Dağı'nda çözüm süreciyle birlikte ilk kez bir spor etkinliği gerçekleştirildi. Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyesi 6 paraşütçü, Kato Dağı'nda sportif amaçlı yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirdi. Kato ile Beytüşşebap semalarında yaklaşık 3 saat boyunca uçan paraşütçüler ilçe halkını gökyüzünden selamladı. İlçe merkezinde yapılan düğün töreninin üzerinden geçen paraşütçüler, halk tarafından alkışlandı. İlk kez ilçede yamaç paraşütü gören vatandaşlar, uçuşları büyük ilgiyle izledi.
'KARDEŞLİK VE BARIŞ İSTİYORUZ'
Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Arslan Hamza Algül, daha önce Beytüşşebap'a gelme konusunda tereddüt yaşadıklarını belirterek şöyle dedi:
"Son derece heyecanlı ve onur verici bir etkinlik içinde bulunduk. Tüm bölgede huzur, sükunet ve misafirperverlikten başka hiçbir şey görmedik. Bu etkinliği nasıl Tekirdağ, İstanbul, Edirne'de rahat olarak yapıyorsak, Beytüşşebap'ta da rahat bir şekilde yaptık. Tüm spor ve doğa meraklılarını Beytüşşebap'a beklerim. Sadece kardeşlik ve barış istiyoruz. yardımlarından dolayı da Kaymakamımız Mehmet Fevzi Dönmez'e teşekkür ederiz."
FOTOĞRAFLI