Kuzey Ormanları Savunması'nın da aralarında bulunduğu birçok platform temsilcisi 22 Aralık'ta Kadıköy'de 'Artık Yeter Katliama Karşı Haydi Doğamızı Savunmaya' mitingi yapacaklarını açıkladı.
Kuzey Ormanları Savunması, Kent Hareketleri ve Forumlar Arası Kentsel Dönüşümler Mücadele Çalışma Grubu 22 Aralık'ta Kadıköy'de düzenlenecek olan 'Artık Yeter Katliama Karşı Haydi Doğamızı Savunmaya' mitingi öncesi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Beyoğlu'nda bulunan Pangea Kültür Merkezi'nde yapılan basın açıklamasına Kuzey Ormanları Savunması temsilcisi Çiğdem Çidamlı ve Deniz Özgür ile Emekçi Hareket Partisi temsilcisi Osman Erdem, Pangea Ekoloji temsilcisi Erhan Kahraman katıldı.
"BİZ İSTANBUL HALKIYIZ, ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"
Ortak basın açıklamasını okuyan Kuzey Ormanları Savunması temsilcisi Deniz Özgür "Biz İstanbul halkıyız, şehrimize sahip çıkıyoruz. Birleşmek, örgütlenmek ve 'İstanbul bizimdir' demek için 22 Aralık'ta Kadıköy'de buluşuyoruz. Para ve iktidar hırsıyla yanıp tutuşanlar, siyasi iktidarlarıyla, yerel yönetimleriyle İstanbul'u mahalleleri, meydanları, ormanları, tarihi ve kültürüyle alınıp satılan bir mal gibi pazara sürdüler. Hukuksuz yasaları, olağanüstü yetkili bakanlıkları, kolluk kuvvetleri, dozerleri ve işbirlikçi yerel yönetimleriyle İstanbul şehrini kuşatıp can pazarına çevirdiler. Mahallelerimizi emlak şirketlerine ve TOKİ'cilere, ormanlarımızı çılgın projelere ve lüks konut sitelerine; meydanlarımızı ve ortak tarihsel değerlerimizi AVM'lere peşkeş çektiler. Depremini bekleyen İstanbul şehrini deprem güvenliğini hiçe sayarak büyük inşaat şirketlerinin şantiye sahasına dönüştürdüler. Ulaşımdan sağlığa bütün temel haklarımızı paralı hale getirdiler. İçinden deniz geçen İstanbul şehrinde özel araç sahipliğini teşvik edip, İstanbul'u trafik cehennemine dönüştürdüler. Taşeronların güvencesiz çalışma koşullarında her gün yeni bir canımızı iş cinayetlerine kurban ettiler. Tepeden inme kararlarla şirket gibi yönetilen yerel yönetimlerle yaşam alanlarımızı, emeğimizi, doğamızı yağmaladılar" dedi.
"DEMOKRATİK BİR KENTTE VE ÜLKEDE EŞİT BİÇİMDE YAŞAMA TALEBİMİZİ YÜKSELTİYORUZ"
Özgür, "Ormanlarımızın rant uğruna talan edilmesine, İstanbul ormanlarının ve su havzalarımızın 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi şehre ve halka hiçbir yararı olmayan emlak odaklı, çılgın, vahşi projelere, madencilik ve su şirketlerine kurban edilmesine hayır demek, sadece insanın değil ormanların, ağaçların, hayvanların, börtü böceğin yaşam hakkı için 22 Aralık'ta Kadıköy'de buluşuyoruz. Gezi Parkı'nı direnerek kazandık. Şimdi İstanbul'a sahip çıkmak için onurla, isyanla, düşle, yürekle yürüyoruz. Ethem'le, Ali'yle, Ahmet'le, Ferit'te, Mehmet'le, Abdocan'la, paylaştığımız insanla, doğayla barışık, yaşam alanlarımız ve geleceğimiz hakkında söz ve karar sahibi olduğumuz demokratik bir kentte ve ülkede eşit biçimde yaşama talebimizi yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.