KASTAMONU Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, üretimin düşmesi sonucu patates fiyatının pazarda 3 lirayı geçtiğini, 5 lirayı aşarsa tüketiciyi korumak için ithalatın düşünülebileceğini söyledi.
Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, 2012'de çiftçilerin ürettikleri patatesin büyük bölümünü pazarlayamadığını ve ürünün derelere döküldüğünü belirtti. İğdirli, bu yüzden ekimin azaldığını ve 2013'te üretimin düştüğünü, bunun sonucunda da patatesin fiyatının arttığını kaydetti. Kastamonu'da ve ülke genelinde patatesin fiyatının pazarda 3 lirayı aştığına dikkat çeken İğdirli, "Üreticinin elinde patates kalmadı. Dolayısıyla fiyatlar da yükseldi. Her şeyin yoku para eder. Fiyat 5 lirayı aşarsa tüketiciyi korumak için ithalat düşünülebilir" dedi.
İğdirli, ürün hasadının yapılacağı Nisan ayında fiyatların düşmesinin beklenmesine rağmen bu yıl da fazla ekim olmayacağını söyledi. İğdirli, "Patates kilogramda ağır gelen bir ürün. Çiftçi 5 liraya tohum alıp patates ekimi yapamaz. Dolayısıyla ekim az olur. Önümüzdeki yıl da fiyatlar düşmez" diye konuştu.