İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de kasap Halil Karbeyaz, kendisine borcu bulunan müşterilerinden alacaklarını tahsil edemeyince, borçluların listesini işyerinin vitrinine astı.
Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 12 yıldır kasaplık yapan Halil Karbeyaz, son 8 yıldır alacaklarını tahsil etmekte zorluk çektiğini söyledi. Borcu bulunan bazı müşterilerinin kendisiyle alışverişi kesip kasap dükkanının önünden dahi geçmediğini belirten Karbeyaz, 16 bin TL civarında alacağı olduğunu ileri sürdüğü borçluların listesini işyerinin vitrinine astı.
 ÖDEMELER BAŞLADI
İflasında eşiğine geldiğini belirten Karbeyaz, alacaklarını tahsil edebilmek için son çare olarak bu yönteme başvurduğunu belirterek şöyle dedi:
"Uzun süredir mahallede kasaplık yapıyorum. Yıllardır ticaret yaptığımız insanların borçlarından dolayı böyle bir şey yapma gereği duyduk. Şu anda listedeki yaklaşık 180 kişiden 15- 16 bin lira civarında bir alacağımız var. Yaklaşık 45 gündür bu liste askıda ve 8- 10 kişiden tahsilat yaptık. Diğerlerinin de haberi olmaya başladı ve daha önce de borçları konusunda bu kişilere bilgi verilmişti. Uygulamanın reklam olmasından sonra kişiler duydu ve ödemeler başladı" dedi.
VERESİYEYE DEVAM
Listedeki kişilerin tamamının kendisinden alışverişi kesen kişiler olduğunu kaydeden Halil Karbeyaz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kişiler, 2006 ve 2012 yıllarında tahsil edemediğimiz borç listesi. Listelerden iki tane var. Biri dışarıya, diğeri içeriye asıldı ve tüm müşterilerimiz bu listeyi görüyor. Listede alınan miktar, kaç tarihinde almış ve kişinin ismi var. Gelen müşterilerimiz listelere baktığında tanıdıklarının olduğunu görüyor ve bu anlamda da faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bir taraftan alacaklarımızı tahsil etmeye çalışırken, diğer taraftan da işimizi yürütmek için peşin satışın yanında veresiye vermeye devam ediyoruz. Çünkü ülkemizin bir gerçeği, borç olmadan maalesef işlerimiz yürümüyor."

FOTOĞRAFLI