Küçükçekmece'de arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada taksiye isabet eden kartopu yüzünden, taksi şoförü tarafından kovalanan bir çocuk E-5 Karayolu'na çıktı. Kaçan çocuğa E-5 Karayolu'nda bir araç çarptı. Kaza sonucu çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuğu kovalayan taksici ve çarpan araç sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Kaza, E-5 Karayolu Sefaköy Teyfikbey Mahallesi Küçükçekmece istikametinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşlarıyla kartopu oynayan 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ, elindeki kartopunu arkadaşına atarken yanlışlıkla bir taksiye isabet etti. Öfkelenen taksi sürücü aracıyla ters yönde ilerleyerek, Yusuf'u kovalamaya başladı. Taksi sürücüsünden kaçan Yusuf, yan yoldan bariyerlerin üzerinden atlayarak E-5 Karayolu'na fırladı. Yolun en sol şeridine kadar koşan Yusuf, Avcılar istikametine ilerleyen ve plakası öğrenilemeyen aracın altında kaldı. Yusuf'u kovalayan taksi şoförü ve plakası henüz belirlenemeyen aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı.



KOVALAYAN DA ÇARPANDA KAÇTI

Yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yusuf'un hayatını kaybettiğini belirledi. Yusuf Salih Özdağ'ın cansız bedeni olay yerindeki savcının talimatıyla incelenmek üzere Özel Doğan Hastanesi'ne kaldırıldı. Savcının incelemesinden sonra Yusuf'un cesedi ailesi ve arkadaşları tarafından hastaneden alınarak cenaze aracıyla Teyfikbey Camii morguna kaldırıldı.



"BİZDE ŞOFÖRÜZ AMA HER KAR ATANI KOVALAMIYORUZ"

Ölen Yusuf'un amcası Ramazan Özdağ, kendisinin de şoför olduğunu belirterek, "Çocuklar kartopu oynarlarken taksiye kartopu geliyor. Oradan taksici Yusuf'u arabayla kovalamaya başlıyor. Taksi tersten otelin önüne kadar geliyor. O sırada yeğenim kendisini karşıya atıyor. Taksici de olay yerinden kaçıyor. Bir kartopu için canımız gitti. Trafikte benimde aracıma kartopu atıyorlar, ama ben acımla kimseyi kovalamıyorum, çocuktur onlar" dedi. POLİS EKİPLERİ OLAYLA İLGİLİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ ARIYOR

Polis ekipleri meydana gelen kazayla ilgili olarak soruşturma başlatırken, Yusuf'u kovalayan taksi şoförü ve çarpan aracın sürücüsünü tespit etmek için yol kenarında bulunan iş yerlerinin ve bir otelin E-5 Karayolu'nu gören kameralarını incelemeye aldı.   FOTOĞRAFLI (GK)