BURSA'da lise son sınıf öğrencisi Koray Coşar, indirimli olarak kullandığı ulaşım kartı 'Bukart'ını bindiği otobüste okuttuğunda 436 bin TL'lik limiti olduğunu gördü. Kullanım limitinin yanlışlıkla kartına yüklendiğini anlayan liseli Koray, Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği A.Ş. (BURULAŞ) yetkililerine başvurup, durumun düzeltilmesini istedi. Bu davranışından ötürü Koray Coşar'a deniz uçağı bileti hediye edildi.
Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Dikkaldırım Mahallesi'nde bulunan Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Koray Coşar, okula giderken kullandığı Bukart'ına her ay başı yaptığı gibi 70 TL yüklettirdi. Arkadaşlarıyla otobüse binen Coşar, kartını cihaza okuttuğunda, kalan miktarı görünce gözlerine inanamadı. Kartına 436 bin TL fazla para yüklendiğini gören Koray Coşar, BURULAŞ yetkililerine başvurarak durumu anlattı ve düzeltilmesini istedi. Yanlışlıkla yüklenen yarım milyona yakın para karttan geri çekilirken, BURULAŞ yetkilileri Koray Coşar'a bir günlük deniz uçağı bileti hediye etti. Burulaş yetkilileri Koray Coşar'a dürüst davranışı nedeniyle teşekkür ederek, örnek olduğunu söyledi.
Liseli Koray Coşar, kartı okuttuğunda ekranda gördüğü rakama inanamadığını ve ne yapacağını bilemediğini belirterek, babası Güven Coşar'a durumu anlattığını söyledi. BURULAŞ yetkililerine haber verdiklerini kaydeden Koray Coşar, kendisine ait olmayan miktarı kullanmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

SÇ(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)