SOĞUK hava yurdun büyük bölümünü etkisi altına alırken, Kocaeli'nin yüksek kesimleri de kar altında kaldı. Bu sabah 1560 rakımlı Kartepe'nin zirvesinde kar kalınlığı 30 santime ulaştı. Kayak merkezinin bulunduğu alanda 2 güne kadar kar kalınlığının bir metreyi bulmasının beklendiği belirtildi.
Kocaeli'de deniz seviyesindeki bölgelerde yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlere sabah erken saatlerden itibaren kar düştü. Kentin birüz yükseğinde kalan Kocaeli Üniversitesi Kampusü'nün de bulunduğu Umuttepe başta olmak üzere yüksekteki köyler kar atında kaldı.
Geçen hafta yağan karla beyaza bürünen ve Samanlı Dağları'nın bölgedeki en yüksek kesimi olan 1650 rakımlı Kartepe'nin zirvesinde ise sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, tipi halinde etkili oldu. Zirvedeki Green Park Resort Otel yetkilileri, kar kalınlığının öğlen saatlerinde 30 santimi bulduğunu, bu şiddetle devam etmesi halinde 2 güne kadar kar kalınlığının bir metreyi aşabileceğini söyledi. Bunun gerçekleşmesi halinde de buradaki kayak pistlerinin açılacağını bildirdi.
Bu arada kar manzarasını görmek için Kartepe'ye çıkmak isteyenlerden kar lastiği ve zincir bulunduran sürücüler yollarına devam edebilirken, kar lastiği olmayan sürücüler ise yolda yolda kalarak dönmek zorunda kaldı.
Meteoroloji yetkilileri ise bu geceden itibaren yarın ve perşembe günü bölgede kar yağışı beklendiğini bildirdi.