KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'sporda şiddet' konulu seminerde sporcu, yönetici, hakem, amigo, medya ve seyircilerin sporda şiddetin tetikleyicileri olabildiği, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Kartepe Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz ev sahipliği yaptı. Seminere Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erol Çengelcik, İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları Hakan Yağmur ve Yusuf Yıldıran, Kartepe'deki lise öğrencileri ve spor kulübü yöneticileri katıldı.
Geniş kitleleri etkisi altına alan önemli bir spor dalı olan futbolun, şiddet konusunda çok ciddi sorunları beraberinde getirdiğine dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, "Bizler ilçemizde düzenlenen spor müsabakalarının sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi ve devam ettirilmesi için gerekli tedbirleri almaktayız. Bu konferans sayesinde ilimizdeki ve ilçemizdeki sporcu ve taraftarlarımızın bilinçlenmesini istiyoruz. Taraftarlarımızın ve sporseverlerin sporun bir sosyal faaliyet olduğunu, özellikle futbolun bir oyun olduğunu unutmadan, yapılan müsabakaların barış ve sevgi ile sürdürülüp bitmesini temenni etmekteyiz" dedi.
Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Elif Karagün ise "Gelin spor yapalım, tek galibi dostluk olsun" diyerek başladığı konuşmasında sporda şiddeti sporcu, yönetici, hakem, amigo, medya ve seyircilerin tetikleyebileceğini, bu konuda herkesin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Karagün, "Şiddetin önüne geçilmesinin temelinde eğitime önem verilmesi gerekiyor. Spor kulüplerinin bilincinin arttırılması, antrenörlerin, sporcuların doğru rol model olma bilincine sahip olmaları gerekir. Çocuk ve gençlere yönelik çalışmalar da mutlaka yapılmalı" diye konuştu.
Seminerde daha sonra polisler çoğunluğu lise öğrencisi olan gençlere uyarıcı bilgilerle donatılmış bildiriler dağıttı.