KOCAELİ'nde gece yarısından itibaren aralıklı olarak yağan kar her yeri beyaz örtüyle kaplarken, Kartepe'nin zirvesinde öğlen saatlerinde kar kalınlığı 80 santime ulaştı. Buradaki kayak pistlerinden biri açıldı.
Kocaeli bölgesinde gece yarısından sonra aralıklı olarak yağan kar, deniz seviyesinde de etkili oldu. Sabah uyananlar kent merkezinde de beyaz örtüyle karşılaşırken, kar yağışı yüksek kesimlerde daha etkili oldu. Kentin biraz yükseklerinde, Kocaeli Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Umkuttepe bölgesinde kar kalınlığı 20 santimi buldu. Sabah saatlerinde araçlar zaman zaman zorlanmasına rağmen tuzlama yapılınca, ulaşımda sıkıntı kalmadı.
Samanlı Dağları'nın 1660 metre ile en yüksek noktası olan Kartepe'nin zirvesinde ise kar kalınlığı öğlen saatlerinde 80 santime ulaştı. Green Park Resort Otel'e ait 12 kayak pistinden sadece biri bugün açıldı. Otel yetkilileri, meterolojinin beklentilerine göre yarın da etkili kar yağışı beklendiğini ve buradaki kar kalınlığının yarına kadar 1 metrenin üzerine çıkabileceğini belirtti.

MB-EY(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)