KARS’ın Selim ve Sarıkamış ilçelerine bağlı köylerde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle birçok ev ve işyeri ile tarım alanı su altında kaldı, bir köprü yıkıldı, bazı araçlar sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi. Selde mahsur kalan 9 kişi ise AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmurula oluşan sel, Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Karakurt Köyü'nde büyük hasara yol açtı. Yüksek tepelerden gelen sel, beraberinde getirdiği dev kayaları ev ve işyerleri ile karayoluna taşıdı. Birçok işyeri kullanılamaz hale gelirken Karakurt-Erzurum-Kars karayolu da bir süre ulaşıma kapandı.
İhbarı alan Kars AFAD, İl Özel İdare, karayolları ekipleri ve jandarma olay yerine gitti. Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ile AFAD Kars İl Müdürü Oktay Ayğan olay yerinde incelemelerde bulundu. Sel nedeniyle ev ve iş yerleri kullanılamaz hale gelirken, bazı binaların çatılarının uçan sac tabakaları araçlara zarar verdi. Sel sularının sürüklediği traktör ve otomobiller toprağa gömüldü. TEDAŞ ekipleri aşırı fırtınadan dolayı hasar gören hatları onararak kısa süre içinde köye elektrik verirken, karayolları da çalışmalarını tamamlayıp kapanan yolu trafiğe açtı.
Selim İlçesi'nde de etkili olan sağanak yağura bağlı sel nedeniyle Akçakale, Yukarı ve Aşağı Damlapınar köylerini bağlayan bir köprü sel nedeniyle yıkıldı. Selim ve Sarıkamış’ta toplam 31 işyeri, 9 ev, 6 depo, 5 ahır, 3 samanlık, 1 değirmen, 1 ambar zarar gördü.
Selim'in Bölükbaşı Köyü'nde mahsur kalan Nazlı Karadağ ile Gelinalan Köyü'nde mahsur kalan Ahmet Doğan ve 7 kişilik ailesi AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Müdür Oktay Ayğan, ihbarı alır almaz hızlı bir şekilde hareket ettiklerini, can kaybının ve yaralanmanın olmamasına sevindirici olduğunu bildirdi.

FOTOĞRAFLI