Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS’ta resmi olmayan sonuçlara göre MHP Belediye Başkan adayı Murtaza Karaçanta’nın belediye başkanlığını kazanmasının ardından ülkücüler şehirde zafer turu attı. Iğdır'da ise seçimi kaybeden MHP'liler işyerlerinin camlarını kırdı. 
Sandıklardan çıkan sonuçların belirlenmesi ve resmi olmayan sonuçlara göre Murtaza Karaçanta’nın Belediye Başkanlığını kazanmasının kesinleşmesiyle birlikte ülkücüler sokaklara döküldü. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesindeki MHP İl Başkanlığı binası önünde toplanan MHP'liler, Türk Bayrakları, MHP ve Ülkü Ocakları bayraklarıyla sevinç gösterisinde bulundu. Caddeyi dolduran kalabalık buradaki sevinç gösterilerinin ardından Faikbey Caddesi üzerindeki MHP’nin seçim bürosuna kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Partililer daha sonra araç konvoyu eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinden Çeşme kavşağına kadar slogan atıp zaferlerini kutladılar. Burada dev Türk bayrağı etrafında toplanıp ülkücü yemini ettiler.
IĞDIR'DA ÜLKÜCÜLER BİLBOARD VE CAMLARI KIRDI
Öte yandan Iğdır'da belediye başkanlığını BDP'lilere kaptıran MHP'liler seçim sonuçlarından sonra olaylar çıkardı. Bir grup genç, Topcular mahallesi ve Vali yolunda bazı bilboardlar ile bazı iş yerleri ile AKP il başkan yardımcısı Ergün Aras'ın iş yerinin camlarını kırdılar. Polis olay yerine gelerek gurubu dağıtarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. MHP Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini söyledi.

BA (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)