Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS Milli Eğitim Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen 'Çocuklarımız dedelerinin oyunlarıyla miraslarına kavuşuyor' projesi kapsamında çocuk oyunları şenliği başlatıldı. Şehir stadında yapılan şenlikte ilk ve orta dereceli okul öğrencileri, eskiden oynanan oyunları öğrenip, yarıştı.
Şehir stadındaki şenlikte öğrenciler, 'yedi taş, yedi kule, tombik, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, kozayı kur gel beni vur, dokuz taş' gibi oyunlarla tanıştı. Kent merkezi ve 7 ilçeden yarışmaya katılan öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde derece alabilmek için büyük çaba harcadı. Öğrenciler, yarışırken çok zevk aldıklarını söyledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ali Kasım Bulut, eski zamanlarda oynanan zevkli ve eğlenceli oyunların gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerini belirtti. Proje kapsamında 157 köyün ziyaret edildiğini anlatan Bulut, 30 ile 110 yaş arasındaki Karslılarla görüşerek oyunları tespit ettiklerini söyledi. Bulut, "Çocuklarımızın geçmişte dedelerinin oynadığı oyunları öğrenmelerini sağlamak istedik" diye konuştu.

BA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)