KARS'taki öğrenciler Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik polisleri yönetiminde İngilizce trafik denetimine  çıktı.
Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerini Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortak düzenledi. Etkinlikler kapsamında il genelindeki tüm okullarda öğrencilere trafik kuralları öğretilerek denetim  yapıldı. Fevzi Paşa Ortaokulu 6'ncı sınıftan 30 öğrenci de Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftasında trafik polisleri ile birlikte İngilizce trafik kontrolü yaptı. Ellerindeki trafik işaretleriyle öğrenci arkadaşlarını karşıdan karşıya geçiren öğrenciler, uygulama sonrasında İngilizce olarak 'Trafik kurallarına uyalım' sloganını bir ağızdan söyledi.
Öğrencilerin İngilizce öğretmeni Dilek Tüysüz, amaçlarının öğrenci ve sürücüleri bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Tüysüz, şöyle konuştu:
"Öğrencilere trafik işaretlerini İngilizce anlatmaları için ödev verdim. Böylece hem trafik işaretlerini daha iyi öğrendiler hem de İngilizce anlamlarını kavradılar. Uygulama yapan öğrenciler trafik işaretlerini bir daha unutmazlar."

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)