İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığıkalabalık tarafından coşkuyla kutlandı. Etkinlik kapsamında düzenlenen bin kişilik zeybek gösterisi, muhteşem görüntülere sahne oldu, vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği 'Bayrak Yürüyüşü', bugün saat 19.00 sıralarında belediye binası önünden başladı. Belediye Bandosu eşliğinde ellerinde meşaleler ve bayraklar ile yürüyüşe katılanlar marşlar söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, eşi Birsen Durak ile yürüyüşe, yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Marşlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar sık sık "Mustafa Kemalin askerleriyiz" sloganları attı. Yürüyüş Anayasa Meydanı'nda son buldu.

BİN KİŞİ ZEYBEK OYNADI

Halk Oyunları Eğitmeni Ekrem Altay önderliğinde, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları kurslarına katılan yaklaşık bin kişi, günlerdir hazırladıkları şovu alanı dolduran on binlerce kişiye sergiledi. Atatürk Anıtı çevresinde yerlerini alan Atatürk fotoğraflı tişörtler giyen bin efe, hep birlikte zeybek oynadı. Halk oyunları eğitmeni olan, yapılan makyaj ve kıyafetler ile Atatürk'e benzetilen Ali Zıngıl bu sırada sahneye çıktı, alkışlar eşliğinde gruba eşlik etti. Zeybek gösterisinin ardından İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçısı Levent Gündüz binlerce kişi ile birlikte 'Andımız'ı okudu. Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka her zaman Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun en büyük eseri Cumhuriyet'e sahip çıktı. Bu gün de bu coşku aynı duyguların taşındığını gösteriyor. Bu ülke var oldukça Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetimiz var olacaktır. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gecede TRT sanatçısı Havva Karakaş sahne alarak Atatürk için bestelediği şarkıyı ilk kez burada okudu. Havva Karakaş'ın şarkısının "Samsundan Yükselen Güneşimiz Var, Gök Gözlü Mustafa Kemalimiz Var" şeklindeki nakaratlarını ise alanı dolduran on binlerce kişi hep birlikte söyledi. Başkan Durak'ta sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti. Gece sahilde düzenlenen havai fişek gösterileri ile sona erdi.