AFYONKARAHİSAR Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası olağan genel kurulunda, oda başkanı Hüseyin Karnıbüyük yeniden seçildi.
Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcılar Odası'nın olağan genel kurul seçiminde iki liste yarıştı. Sandıktan mevcut başkan Hüseyin Karnıbüyük ve listesine 186, Mehmet Yılmaz ve listesine 56 oy çıktı. Karnıbüyük ve Yılmaz, seçimden önce yaptıkları konuşmalarda projeleri hakkında bilgi verdi.
Genel kurula Afyonkarahisar'ın Ak parti, CHP ve MHP belediye başkan adayları da katıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Ak Parti'nin yeni dönem belediye başkan adayı Burhanettin Çoban, burada yaptığı konuşmada hiçbir zaman 'ben yaptım oldu' anlayışıyla icraatta bulunmadıklarını söyledi. Başkan Çoban, "Seçildiğimiz günden bu yana her konuda görüşe başvurduk. Hatta bundan dolayı zaman zaman eleştiri aldık. Esnafın seçtiği yönetimlerle görüştük. Tepeden inme emrivaki ile gelen insanlarla birlikte değiliz dedik ve bu böyle devam edecek" dedi.
AVM'LER ESNAFI ZORLUYOR
CHP adayı Mehmet Ecer, yerel seçim sürecinde yaptıkları ziyaretlerde esnafla sohbet etme ve dertleşme imkanı bulduklarını, devren satılık levhalarından işlerin ne kadar kötü gittiğinin kolayca anlaşıldığını söyledi. Ecer, kent merkezinde kurulacak alışveriş merkezlerinin küçük esnafın durumunu daha da kötüleştireceği ifade etti.
Esnafın toplum ekonomisinde ve ticari hayattaki öneminin bilinmesi gerektiğini belirten MHP'nin adayı Fatih Çetinkaya da durumun teşhis edilmesi ve çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti. (FOTOĞRAFLI)