İSTANBUL Şişli Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlkokulu aile birliği üyeleri, Kars'ın merkez Esenyazı ve Hacıveli köylerine 'ısıtan' ziyarette bulundu. İstanbul'dan gelen okul aile birliği üyeleri, 'kardeş okul' öğrencilerine mont, bot, oyuncak ve kırtasiye malzemesi dağıttı.
Türkiye’nin en soğuk kentlerinden biri olan Kars'ın iki köyünde okuyan ilkokul öğrencileri ile öğretmenler, İstanbul’un sıcak havasını yansıtan anlamlı bir ziyarete tanıklık etti. 'Şişli’den Kars’a Kardeş Okul Ziyareti' sloganı ile yola çıkan Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu Aile Birliği, Esenyazı Köyü'nde 200, Hacıveli Köyü'nde de 65 öğrenciyi sevindirdi.
Kars'a gelen Şişli Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Gülşen Dölek, yönetim kurulundan İlknur Aktaş, Meltem Çakan ve Serkan Kahraman'a Türkiye Değişim Hareketi Kars İl Başkanı Selahattin Aldım da eşlik etti. Hacıveli Köyü İlkokulu Müdürü Habip Pehlivan’ın hazırladığı listeye göre yardım dağıtımına geçildi. Önce ana sınıfı öğrencilerine müzik aletlerinin de yer aldığı onlarca hediye dağıtıldı, ardından da okulun diğer öğrencilerine montları giydirildi. Çorap ve kırtasiye malzemeleri de veren konuk ekip, öğrencilere sarılıp yanaklarını öptü. Yardım sonrası öğrenciler mutluluklarını 'Kars’tan Şişli’ye Selam' şiiriyle dile getirdi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından Şişli'den gelen konuklar, Esenyazı Köyü'ne giderek öğrencileri sevindirdi.
Şişli Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Gülşen Dölek, "Kardeş okulu Türkiye'nin diğer bir ucundan seçtik. Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül ve okul müdürümüz Arif Akay'ın selamlarıyla Kars'a geldik. Hacıveli ve Esenyazı köylerindeki öğrencilerimize kendi gücümüz oranında kırtasiye malzemesi, bot ve kışlık kaban getirdik. Ayrıca köy halkına da giyim eşyası getirdik. Hepsi de tertemiz birinci el eşyalar" diye konuştu.
Yönetim kurulundan İlknur Aktaş da "Çok iyi bir şeye adım attığımızı düşünüyorum. Şimdilik biz bir ilk adım attık ve bunun devamını da getireceğiz inşallah. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buraya gelmeden önce neyle karşılaşacağımızı bilmeden geldik. Geldiğimizde çok şaşırdık çünkü daha çok fazla ihtiyaç var" dedi.