GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nde kamyonlarına kapasitesinin üstünde saman yükleyen kamyoncular karayolunda büyük tehlike yaratıyor. Dağ gibi saman yüklü kamyonlar, özellikle dar olan yollarda, zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor.
Aşırı yükleme nedeniyle kasalarında metrelerce yüksekliğin oluştuğu kamyonlar, dar yollarda trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Bir seferde daha çok saman taşımak adına, üst üste konulan torbalarla, kamyon kasaları üzerinde devasa bir görüntü oluşuyor. Geçen yıla oranla oldukça düşük fiyata satılan saman torbaları yüklü kamyonlar, bazen de konvoy halinde seyirediyor. Konvoy halinde seyreden kamyonları sollamak ise hafif ticari araçlar için büyük engel oluşturuyor. Hafif araç sürücüleri, saman yüklü kamyonları geçmenin zor olduğunu belirterek, kamyonların hızıyla seyretmek zorunda kaldıklarını ve büyük zaman kaybı yaşadıklarını söyledi.
Kars, Ardahan tarafına saman taşıyan kamyonlar, dar olan Diyarbakır- Bingöl karayolunda sık sık trafik akışını da olumsuz etkiliyor.