Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, sorumlu oldukları Zonguldak, Bartın ve Karabük'te karayolu kenarlarına 125 bin fidan dikeceklerini söyledi.
Musa Çelebi, geçen yıl başlayan ve 3 yılı kapsayan proje kapsamında 3 ilde toplam 56 kilometrelik karayolu kenarına sedir, ıhlamur, akçaağaç ve sarıçam fidanlarını dikmeye geçen yıl başladıklarını söyledi. Çelebi, 9 Orman İşletme Müdürlüğü'nce gerçekleştiliren çalışmada şimdiye kadar 70 bine yakın fidanın dikiminin yapıldığını kaydetti. Çelebi, şöyle konuştu:
"Amacımız, yol kenarlarında hem güzel görüntü oluşturmak hem de fidanları toprakla buluşturmaktır. Şuanda Karayolları tarafından yapımı tamamlanan yolların etrafında tek sıra halinde sedir, ıhlamur, akçaağaç ve sarıçam gibi fidanlar dikiyoruz. Ayrıca toprak erozyonuna sebep olmaması için örgü çit yaptık. Örgü çitin üstüne de yöremizde yetişen ligustrum, ateş dikeni, sarmaşık ve oya çiçeği gibi çalı türleri diktik."
Çelebi, yol kenarlarının yanı sıra okul bahçeleri, kampus sahaları, mezarlık ve cami önlerinde de ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)