AFYONKARAHİSAR Belediyesi, Karahisar Kalesi'ni aydınlatmak için yürüttüğü çalışmalarda test aşamasına geçti. Afyonkarahisar'ın önemli simgelerinden Karahisar Kalesi, ışıklandırma sistemi sayesinde heybetiyle büyük beğeni topladı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kalenin tarihi, estetik, görsel değerlerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini, bu aydınlatma sistemi sayesinde Karahisar Kalesi'nin gündüz siluetinin gece de ortaya çıkmasına katkı sağladıklarını söyledi. Bu çalışmayla kentin en dikkat çekici eserlerinden biri olan Karahisar Kalesi'ni geceleri çevre yolundan geçenlerin dahi görebileceklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, aydınlatmanın son sistem teknolojiyle yapıldığını ifade etti.
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda, kale eteklerine 20 ayrı projektör yerleştirildi. Aydınlatma sistemi masaüstü bilgisayar, laptop ya da cep telefonuyla uzaktan kontrol edilebiliyor. Aynı zamanda olası arızalar teknik personele anında SMS ya da e-posta yoluyla bildirebilecek. (FOTOĞRAFLI)